27 Νοεμβρίου 2020, Παρασκευή

«ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2016» ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ Σάββατο 14 Μαϊου 2016

Τα ¨ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ¨, οι επίσημοι Αγώνες Στίβου της δεκαετίας 1960 και 1970, επαναφέρονται φέτος ακόμα πιο δυναμικά μετά από 34 χρόνια παύσης τους.

 Το αθλητικό σωματείο Γ.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, το Δήμο Κεφαλλονιάς/ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ (Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.) και υπό την αιγίδα της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου, συνδιοργανώνουν τους Αγώνες Στίβου- Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Πολυάθλων ΠΠ-ΠΚΒ΄,¨ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2016¨στο Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου ¨Ανδρέας Βεργωτής¨ το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, ώρα: 6μ.μ..

 Η ονομασία των Αγώνων από την ίδρυση τους ως ¨ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ¨, είναι ένας διαχρονικός τρόπος ευγνωμοσύνης στην οικογένεια Βεργωτή για τις σπουδαίες δωρεές και ευεργεσίες στον τόπο μας.

 Αξίζουν συγχαρητήρια στην Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλονιάς, την Διοίκηση  και τους Προπονητές Μεταξά Νίκο, Μεταξά Διονύση και Μεταξά Βασίλη γιατί από πέρυσι είναι οι πρωτεργάτες της αναβίωσης των αγώνων και γιατί με την σκληρή δουλειά τους ο Στίβος Κεφαλλονιάς έχει πάρει το δρόμο της ανάπτυξης.

  Η Πολιτεία στέκεται αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες και σε αθλητικές διοργανώσεις με τόσο μεγάλο συμβολισμό, ευεργεσία και προοπτική για τη νέα γενιά.

Περίπου 100 αθλητές και αθλήτριες με δελτίο σε αθλητικά σωματεία στίβου της δύναμης του ΣΕΓΑΣ αναμένονται φέτος στους αγώνες.

Οι Κεφαλονίτες αθλητές θα αγωνιστούν δίπλα σε κορυφαίους αθλητές πανελλαδικά. Ο Αντώνης Μέρλος κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο ύψος (2,14μ.) του Ποσειδώνα Λουτρακίου θα προσπαθήσει στα ¨ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ2016¨ να πιάσει το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων.

merlos2

merlos

Από τις γυναίκες, θα συμμετέχουν η σπρίντερ Δέσποινα Μουρτά της Ολυμπιάδας Πατρών, με 2η καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα και η άλτρια ύψους Ιωάννα Ζάκκα ( Α.Ο. Φιλοθέης) με 1.81μ.

mourta2

zakka

zakka2

Οι αγώνες φέτος αναβαθμίζονται ακόμα περισσότερο με την συμμετοχή περισσοτέρων αθλητών υψηλού επιπέδου, την ηλεκτρονική χρονομέτρηση και την τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ.

Καλούμε μικρούς και μεγάλους, σε ένα μοναδικό αθλητικό ραντεβού το Σάββατο 14 Μαΐου, να αγκαλιάσετε τους αγώνες με την παρουσία σας, όπως γινόταν παλιά στα ¨ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ¨, με τις γεμάτες κερκίδες και το ζεστό χειροκρότημα στις προσπάθειες των αθλητών.

 Σας περιμένουμε!

Ο Πρόεδρος της  Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Άγγελος Δ. Κωνσταντάκης

ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ ΑΦΙΣΑ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις