ΟΧΙ στην καθήλωση των νέων μόνιμων συναδέλφων στο ΜΚ1

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΟΧΙ στην καθήλωση των νέων μόνιμων συναδέλφων στο ΜΚ1

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την καθήλωση στο μισθολογικό κλιμάκιο 1 (ΜΚ1) περίπου 200 συναδέλφων επιτυχόντων του ΑΣΕΠ που μονιμοποιήθηκαν το Φλεβάρη (ήταν δόκιμοι τη διετία που πέρασε). Πολλοί από αυτούς έχουν πολυετή προϋπηρεσία (όλοι είναι 24μηνίτες και άνω), για παράδειγμα έχουμε συναδέλφισσα με 7 χρόνια προϋπηρεσία που ΔΕΝ της αναγνωρίζεται!! Η κυβέρνηση διατηρεί τους μισθούς πείνας και εξαθλίωσης!! Το γεγονός αυτό είναι απαράδεκτο και δεν αντιμετωπίζεται απλά «διαχειριστικά» με μια γνωμοδότηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ). Πρέπει να λυθεί με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης ΕΔΩ και ΤΩΡΑ.

Σημειώνουμε ότι οι συνάδελφοι αυτοί είχαν «ξεκολλήσει» μισθολογικά αλλά με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου επέστρεψαν πίσω και καθηλώθηκαν!!! Το αιτιολογικό της συνέχισης παραμονής στο ΜΚ1 μετά την κρίση τους το Φλεβάρη ήταν ότι ο νόμος προέβλεπε αλλαγή μισθολογίου για όσους ήταν μόνιμοι ως 30/12/15. Μάλιστα τώρα οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, με Υπουργική εντολή όπως δηλώνουν, δεν τους παρέχουν καμία βεβαίωση προϋπηρεσίας, δηλαδή την καταργούν τελείως!!! Τους λένε κι από πάνω πως τους κάνουν χάρη που έχουν τα ωράρια που αναλογούν στα έτη υπηρεσίας τους!!!

Απαιτούμε να καταργηθεί το θεσμικό πλαίσιο για τη μισθολογική εξέλιξη και τις μονιμοποιήσεις εκπαιδευτικών που διατηρεί και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το οποίο κατοχυρώνει τις διαρκείς αξιολογήσεις με κριτήρια της αγοράς προκειμένου να υπάρχει η ελπίδα για ένα μεγαλύτερο κομμάτι ψωμί. Απαιτούμε μισθολογική εξέλιξη ακώλυτη, κάλυψη των απωλειών και μισθούς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Τα δικαιώματά μας δε μπορεί να γίνονται συστηματικά στην κερδοφορία του κεφαλαίου και στις κατευθύνσεις της ΕΕ για την ανταγωνιστικότητα.

Είναι φανερό πως το μισθολογικό δένεται με το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό και τη φοροληστεία αφού όλα συντείνουν στη μείωση του κόστους εργασίας. Από τη μία λοιπόν η Ομοσπονδία πρέπει να πάρει θέση και να διεκδικήσει άμεσα να αντιμετωπιστεί η αδικία σε βάρος των νέων μόνιμων εκπαιδευτικών και από την άλλη πρέπει να δοθεί ενιαία απάντηση στη αντιλαϊκή πολιτική. Η απάντηση που ο λαός μας έδωσε στην επέλαση της βαρβαρότητας με το τριήμερο των απεργιακών κινητοποιήσεων να είναι η αρχή. Με συμπεράσματα, καλύτερη οργάνωση στους χώρους δουλειάς, να κλιμακώσουμε, να μη νομιμοποιήσουμε στη συνείδησή μας τα μέτρα, να παλέψουμε για την ανατροπή τους.

Αργοστόλι 09/05/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης

Ποταμιάνου Σοφία

 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις