Με επισημότητα η Εορτή του Αγίου Χριστοφόρου στα Φάρσα

Με κάθε επισημότητα τελέσθηκε και φέτος η Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Χριστοφόρου, στο ιστορικό χωριό των Φάρσων και συγκεκριμένα στον μικρό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής-Λυγιάς που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, σήμερα το πρωϊ, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη π. Φώτιου Γαβριελάτου, παρουσία πολλών ιερέων και πλήθος κόσμου.

Η εορτή του Αγίου Χριστοφόρου συμπίπτει κάθε χρόνο 9 Μαϊου με την ημέρα λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ημέρα μνήμης, ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στον ναζισμό και τον φασισμό.

Η δοξολογία συνοδεύτηκε από πλούσια αρτοκλασία στολισμένη με υπέροχα τριαντάφυλλα τα οποία μοίρασε σε ιερείς, στα μέλη της εκκλησιαστικής χορωδίας, στον κόσμο και τους επισήμους ο Αρχιμανδρίτης Φώτιος Γαβριελάτος.

Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος, ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής κ. Τζωρτζάτος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Βουτσινάς καθώς και ο κ. Άγγελος Μπενετάτος.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε δοξολογία υπέρ της Εθνικής Αντίστασης και αμέσως μετά η εκπαιδευτικός του 1ου ΓΕΛ Αργοστολίου, Αναστασία Ζάχαρη, διάβασε τον πανηγυρικό της ημέρας.

ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (1) ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (2) ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (3) ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (4)

ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (5) ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (6) ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (7) ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (8) ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (10) ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (12)ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (13) ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (14) ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (16)

ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (17)

ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (18)

ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (19)

ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (20)

ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (23)

ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (24)

ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (25)

ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (26)

ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (30)

ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (31)

ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (33)

ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (35)

ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (36)

ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (37)

 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις