27 Νοεμβρίου 2020, Παρασκευή

Ερώτηση σχετικά με την καθυστέρηση παράδοση του έργου της Γέφυρας De Bosset

ΕΡΩΤΗΣΗ                          

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ‘’ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ DE BOSSET ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

Όλοι γνωρίζουν ότι το έργο της γέφυρας De Bosset έχει ολοκληρωθεί (5)πέντε μήνες ,και ακόμα δεν έχει παραδοθεί από το υπουργείο πολιτισμού .

Σε ερώτηση πολλών συνδημοτών μας γιατί δεν παραδίδεται το έργο,                                                κάναμε ερώτημα στο υπουργείο πολιτισμού για την απαράδεκτη καθυστέρηση της παράδοσης του έργου.

Το υπουργείο ανταποκρίθηκε άμεσα στο ερώτημα μας ,και μας απάντησε  ότι για να παραδοθεί το έργο πρέπει ο Δήμος να ολοκληρώσει δύο βασικές προϋποθέσεις απαραίτητες για την παράδοση του έργου, και αυτός είναι ο μόνος λόγος καθυστέρησης..

Πρώτο: πρέπει να τοποθετήσει  Πίλαρ  ΔΕΗ  στις δύο εισόδους ( στην αρχή και το τέλος της γέφυρας)  για την παροχή  ρεύματος ,στους ήδη εγκατεστημένους φανοστάτες.

Δεύτερο: Την τοποθέτηση στις δύο εισόδους (Στην αρχή και στο τέλος της γέφυρας) βυθιζόμενης μπάρας ,ώστε να μην επιτρέπει την διέλευση τροχοφόρων .Να επιτρέπεται όμως σε  περίπτωση ανάγκης η διέλευση Ασθενοφόρου.

Ο Χρόνος της τοποθέτησης –Πίλαρ και μπαρών είναι  το πολύ θέμα (2) δύο ημέρων

ΕΡΩΤΗΣΗ

Κύριε Δήμαρχε  .

Γνωρίζεται ότι το έργο ‘’ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑΣ DE BOSSET’’έχει ολοκληρωθεί προ 5 μηνών  ,παρόλα αυτά παραμένει κλειστή  επειδή πρέπει και έχετε την υποχρέωση της τοποθέτησης ΠΙΛΑΡ  παροχής ρεύματος  στους ήδη εγκατεστημένους φανοστάτες ,και την τοποθέτηση δυο βυθιζόμενων μπαρών. Απαραίτητα για την παράδοση του έργου από το υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα από το ΥΠΠΟΤ-Διεύθυνση αναστήλωσης βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων.

Και ερωτάσθε κύριε Δήμαρχε

 Πού οφείλεται η καθυστέρηση για την τοποθέτηση των 2 Πίλαρ και των δύο βυθιζόμενων μπαρών ;

Πότε  έχει προγραμματιστεί αν έχει προγραμματιστεί  η τοποθέτηση ;

Ποιος αναλαμβάνει τη ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος, από τον τρόπο προσέλευσης των δημοτών και τουριστών στην γέφυρα, δεδομένου ότι υπάρχουν αυτοσχέδια «κιγκλιδώματα» για να εμποδίζουν την διέλευση και πεζών;

Με εκτίμηση

Ο Ερωτών

Γεράσιμος (Μάκης) Πετράτος

Συντονιστής  ΑΝ.ΕΛ. Κεφαλονιάς

και Ιθάκης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις