27 Νοεμβρίου 2020, Παρασκευή

Συμμετοχή ΕΛΜΕ-ΚΙ σε 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 6- 7/5 και τιμής στην 1Μάη 8/5

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

 

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 5-7 Μάη

ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 8 Μάη

«Αν είν’ ο λάκκος σου

πολύ βαθύς,

χρέος με τα χέρια σου

να σηκωθείς»

Κ Βάρναλης

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που φέρνει για ψήφιση μέσα στο Σαβαβτοκύριακο το νόμο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό και τη νέα φοροκαταιγίδα, προσπαθώντας να πιάσει τους εργαζόμενους στον ύπνο.

Η απάντησή μας είναι μία:

Στο δρόμο του αγώνα μαζί με όλα τα σωματεία που βρίσκονται κόντρα στον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό, που συμπορεύονται με το ταξικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ.

Παίρνουμε μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχει εξαγγείλει το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης (ΕΚΚΙ):

Παρασκευή 6 Μάη, 10πμ στο ΕΚΚΙ!

Σάββατο 7 Μάη, 10. 30 πμ στο Ληξούρι!

Κυριακή 8 Μάη, 10.00 πμ στο ΕΚΚΙ!

Όλοι στους δρόμους!

  • Για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην ασφάλιση – στην υγεία – στην παιδεία – στην πρόνοια!
  • Για να μην αδειάσουν σχολεία – νοσοκομεία από μόνιμο προσωπικό.
  • Για να μην αδειάσουν οι τσέπες μας από τη φοροληστεία!
  • Για να μην μείνουν οι σεισμόπληκτοι εγκαταλειμμένοι!

Η ώρα της μάχης για την οποία μιλούσαμε ήρθε και κανείς δεν πρέπει να λείψει.

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και γι αυτό είμαστε δυνατοί. Να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα. Κανείς συμβιβασμός με την εξαθλίωση. Είμαστε ενωμένοι πάνω στις κοινές μας ανάγκες και στα κοινά μας συμφέροντα, κόντρα στα συμφέροντα ΕΕ- εκμεταλλευτών. Μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε!

Αν κυβέρνηση – «συμπολιτευόμενη» αντιπολίτευση ψηφίσουν η επιτυχία της 48ωρης απεργίας μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για την ανατροπή της πολιτικής τους!

Όποιος δεν μοιραστεί τον αγώνα, θα μοιραστεί την ήττα.

Η μεγαλύτερη κατάχτηση της εργατικής τάξης, η κοινωνική ασφάλιση, μπαίνει στο σφαγείο για χάρη της μείωσης του κόστους εργασίας και για την ανταγωνιστικότητα. Δε φτάνει το γονάτισμά μας από τους υπάρχοντες φόρους, μας φορτώνουν κι άλλους. Δε μπορούμε να σηκώσουμε αυτά τα βάρη.

Έχουμε αγωνιστικές παρακαταθήκες που δεν λησμονούμε. Η συμμαχία εργατών- αγροτών – αυτοαπασχολούμενων μπορεί να δώσει φτερά στον αγώνα. Πρόσφατη είναι η εμπειρία από τις 4 Φλεβάρη. Την πραγματική δύναμή μας δεν την έχουμε δείξει ακόμη!

Να μην περάσουν οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία! Τα παράσιτα που μας εκμεταλλεύονται να σταματήσουν να κάνουν κουμάντο στη ζωή μας.

Το παρόν και το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς!

Αργοστόλι 6/5/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις