Γερ. Γιακουμάτος προς υπ. Υγείας: Σκοπεύετε να προχωρήσετε στην διάλυση του Μαντζαβινάτειου;

Για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στην υγεία στο νομό μας και ειδικότερα για το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείου Ληξουρίου αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στην Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και συμπατριώτης μας Γεράσιμος Γιακουμάτος θέτοντας τον στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξάνθο προ των ευθυνών του. 

Σας παραθέτουμε την ερώτηση του κ. Γιακουμάτου.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ       

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ

 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Β’ ΑΘΗΝΑΣ (Ν.Δ.)

 

ΑΘΗΝΑ 5/5/2016

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Υγείας

κ. Ανδρέα Ξάνθο

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα εστάλησαν αιφνιδιαστικά χαρτιά μετακίνησης τεσσάρων (4) γιατρών του Μαντζαβινάτειου νοσοκομείου για τη κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου Αργοστολίου. Αυτή η ενέργεια είχε σαν αποτέλεσμα την ελλιπή υγειονομική κάλυψη της περιοχής της Παλικής σε μια περίοδο μάλιστα που ο πληθυσμός της υπερδιπλασιάζεται. Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες επίκεινται και οι μετακινήσεις και του υπόλοιπου ιατρικού προσωπικού καθώς και της φαρμακοποιού του νοσοκομείου.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Αν η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει στην ουσιαστική διάλυση του Μαντζαβινάτειου νοσοκομείου;
Αν σκοπεύει να αποκαταστήσει τις ελλείψεις προσωπικού στο Μαντζαβινάτειο;

Με εκτίμηση

Ο ερωτών βουλευτής
Γεράσιμος Γιακουμάτος, βουλευτής Β Αθηνών

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις