Σήμερα, θα “κάψουμε τον προδότη Ιούδα” στον πλάτανο στα Λουρδάτα

Σήμερα, 2η μέρα του Πάσχα στις 20:00 το βράδυ, θα αναβιώσει το έθιμο “κάψιμο του Ιούδα”. Η εκδήλωση θα γίνει στον χώρο του πλάτανου στα Λουρδάτα.

 Το ξεχωριστό αυτό έθιμο, τηρείται σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας και αναβιώνει την Κυριακή του Πάσχα ή τη 2η μέρα όπως εδώ στο χωριό των Λουρδάτων. Από την προηγούμενη, γεμίζουν μια φορεσιά με άχυρα όπου μέσα, υπάρχουν και κροτίδες. Συνήθως, φτάνει στον πλάτανο επάνω σε ένα γάϊδαρο και τον κρεμάνε σε ένα κλαδί, όπου ο Ιούδας παίρνει αυτό που του αξίζει για την προδοσία του. Η συνέχεια… βροντερή και φλογερή!!!

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Π. Σ. Λουρδάτων ο “Πλάτανος”, θα προσφέρει στους παρευρισκόμενους κόκκινα αυγά, κρασί, τυρί και γλυκά.

 Σας περιμένουμε!

www.lourdas.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις