Αγώνας για παιδεία – υγεία με βάση τις λαϊκές ανάγκες

ΕΛΜΕΚΙ

Υπόθεση όλου του λαού ο αγώνας για λαϊκή υγεία και παιδεία

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ δηλώνει τη συμμετοχή του σωματείου μας στη συγκέντρωση για το Μαντζαβινάτειο και τους σεισμόπληκτους της Παλικής, που οργανώνουν η Λαϊκή Επιτροπή Παλική και η Επιτροπή Αγώνα Φορέων. Την Τετάρτη 4 Μάη, 8μμ, θα δώσουμε το «παρών» μπροστά από το παλιό Δημαρχείο Ληξουρίου.

Μας αφορά όλους η τραγική κατάσταση στην υγεία στο Νομό πριν απ’ όλα στο Νοσοκομείο Αργοστολίου και η «αναστολή λειτουργίας» στην πράξη του Μαντζαβινάτειου. Κυβέρνηση – ΕΕ – κεφάλαιο κλιμακώνουν την επίθεση σε όλα μας τα δικαιώματα (ασφάλιση – πρόνοια, παιδεία, εργασιακά κοκ). Μιλάνε για «την ανάσταση που έρχεται», στήνουν ανούσιες κοκορομαχίες ανάμεσα στο πολιτικό προσωπικό του συστήματος, για να μας κάνουν να περιμένουμε τη λύση από αλλού κι όχι από τα δικά μας χέρια. Όταν δίνουν άλλα 9 δις λαϊκής φοροληστείας στο κεφάλαιο και στους δανειστές, όταν στηρίζουν τις αναδιαρθρώσεις στην υγεία και την παιδεία ώστε να διαμορφωθούν νέα πεδία κερδοφορίας, δε μπορεί παρά να τάζουν μόνο στα ψέματα τη λύση των προβλημάτων στα Νοσοκομεία, για να μας αποκοιμίζουν.

Φθάνουν πια τα ψέματα και η υποκρισία!!!

Φθάνουν πια οι προκλήσεις στον κεφαλονίτικο λαό και τα παιδιά του ότι μορφώνονται και ζουν σε συνθήκες «ανάλογες αν όχι καλύτερες από άλλες περιοχές»!!!

Στην ίδια γραμμή πλεύσης η κυβέρνηση αποχαρακτήρισε το Νομό από σεισμόπληκτο, όχι μόνο στέρησε τα χρήματα για αντισεισμική θωράκιση αλλά και υφάρπαξε όσα υπήρχαν στους κωδικούς για μερική αποκατάσταση, διαίρεσε σκόπιμα τους σεισμόπληκτους σε «παλιούς και νέους», στέρησε ακόμη και τα στοιχειώδη αντισταθμιστικά μέτρα για τους μαθητές στο όνομα του «χτυπήματος των προνομίων»!!! Να μην ξεχνάμε ότι μια σειρά μέτρα για τους σεισμόπληκτους (πχ επίδομα ενοικίου, απαλλαγές από ΕΝΦΙΑ) αφορούν την συνολική προνοιακή πολιτική που σφαγιάζεται με τον αντιασφαλιστικό Νόμο – λαιμητόμο που φέρνει για ψήφιση.

Τη δύναμή μας δεν την δείξαμε ακόμη!!!

Απαιτούμε:

  1. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία που να καλύπτει τις ανάγκες μας, με πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου Αργοστολίου, του Μαντζαβινάτειου και όλων των δομών υγείας στο Νομό. Καμία μετακίνηση γιατρού – να επιστρέψουν πίσω όσοι μετακινήθηκαν.
  2. Μέτρα για τους σεισμόπληκτους και τα παιδιά τους – ανακατασκευή των εργατικών κατοικιών και θωράκιση όλων των δημόσιων υποδομών της περιοχής με 100% κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση. Ποσόστωση για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου.
  3. Αποκλειστικά δημόσια ασφάλεια – πρόνοια. Όχι στο Νόμο λαιμητόμο.

Στηρίζουμε το αγωνιστικό πρόγραμμα του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς – Ιθάκης (Κυριακή 8/5 10 πμ ΕΚΚΙ, 48ωρη) στο τρίπτυχο: ασφαλιστικό – υγεία – σεισμόπληκτοι. Την πρώτη μέρα της 48ωρης υπάρχει συγκέντρωση 10 πμ στο Αργοστόλι με αιχμή τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αργοστολίου και τη δεύτερη μέρα θα γίνει συλλαλητήριο όλου του Νομού στο Ληξούρι με αιχμή Μαντζαβινάτειο – σεισμόπληκτοι.

Μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδια τους!!!

Αργοστόλι 2/5/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις