Βροχή οι στάμνες στην πλατεία Καμπάνας-Υπέροχη γιορτή με Λύκειο Ελληνίδων και Αδελφούς Καραβιώτη

Στην πλατεία Καμπάνας πραγματοποιήθηκε η συνέχεια του εθίμου της στάμνας με τον κόσμο να είναι στα μπαλκόνια με τους μπότηδες στα χέρια έτοιμοι να τους ρίξουν και να ξορκίσουν το κακό σύμφωνα με την παράδοση.

Εκεί μετέβησαν οι αρχές του τόπου και ο κόσμος που ήταν στο Λιθόστρωτο με τους Αδελφούς Καραβιώτη και την ορχήστρα τους να τους καλοσωρίζουν με το γνωστό και πολυτραγουδισμένο “Καράβι”, ενώ τη θέση τους στην πλατεία Καμπάνας πήραν και οι δύο Φιλαρμονικές της ΚΕΔΗΚΕ και της Σάμης όπου έπαιξαν χαρούμενες μελωδίες.

Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης από το μπαλκόνι της οικίας του Ανδρέα Δεμπόνου έδωσε το σύνθημα και άρχισαν οι στάμνες να πέφτουν σαν βροχή από τα γύρω μπαλκόνια με πρωτοστάτη τον ίδιο τον Ανδρέα Δεμπόνο και τον κόσμο να σπεύδει στη συνέχεια να μαζέψει κόμματια για το καλό της χρονιάς.

Η ΚΕΔΗΚΕ, οι επαγγελματίες σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων είχαν ετοιμάσει μία μικρή γιορτή, οι χορευτές του Λυκείου φορώντας παραδοσιακές στολές παρουσίασαν τρεις Κεφαλονίτικους χορούς, το Διβαράτικο, τη Ρόϊδω και τον Μπάλλο, εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, τη σκυτάλη πήραν οι Αδελφοί Καραβιώτη όπου κράτησαν ευχάριστη συντροφιά στους επισκέπτες του νησιού μας με καντάδες.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ (47) ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ (46) ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ (45) ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ (44) ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ (43) ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ (42) ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ (41) ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ (40) ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ (36) ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ (33)ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ (3)

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ (39) ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ (47) ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ (53) ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ (4)

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ (54)

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ (28)

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ (55)

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ (9) ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ (13) ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ (18) ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ (22) ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ (21)ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ (26) ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ (27)

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ (34)

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ (8)

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις