Μετά από χρόνια όλοι οι Επιτάφιοι ενώθηκαν στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου

Με ευλάβεια, κατάνυξη και συγκίνηση πλήθος κόσμου συνόδευσε τον Επιτάφιο κατά την περιφορά του στους δρόμους της πόλης του Αργοστολίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ.κ. Δημήτριου παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα, του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση και  της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου.

Φέτος για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια αναβίωσε με μεγάλη επιτυχία το έθιμο που ήθελε τους Επιτάφιους από όλες τις Ενορίες του Αργοστολίου να ενώνονται με αυτόν της Μητρόπολης και όλοι μαζί να συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία Βαλλιάνου.

Η αναβίωση αυτού του εθίμου ήταν μία επιθυμία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ.κ. Δημητρίου και είναι σίγουρα κάτι που κέντρισε το ενδιαφέρον όσων δεν το είχαν ξαναζήσει αφήνωντας θετικές εντυπώσεις, ενώ έφερε στο μυαλό όμορφες αναμνήσεις όσων είχαν ζήσει το έθιμο τις παλιές καλές εποχές.

Έτσι λοιπόν ο Επιτάφιος της Μητρόπολης ενώθηκε με τον Επιτάφιο του Αγίου Νικολάου, στη συνέχεια με αυτόν της Σισσιώτισσας, του Αγίου Σπυριδώνος και τέλος με αυτόν της Ενορίας του Αρχαγγέλου και όλοι μαζί ανέβηκαν στην πλατεία. Τους Επιτάφιους συνόδευσε η Φιλαρμονική Μπάντα της ΚΕΔΗΚΕ “Διονύσιος Λαυράγκας” παιανίζοντας πένθιμα, υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Περλικίδη, ενώ τον κεντρικό Επιτάφιο της Ιεράς Μητρόπολης συνόδευσαν Πρόσκοποι κρατώντας φαναράκια στα χέρια, από πίσω ακολουθούσε η Παιδική Χορωδία με μαέστρο τον Άγγελο Μουρελάτο και η Κεφαλληνιακή Χορωδία με τους Αδελφούς Καραβιώτη που έψαλαν τροπάρια.

Στην πλατεία Βαλλιάνου ο Μητροπολίτης καλοσώρισε τους πιστούς ενώ ειδική μνεία έκανε σε όσους επισκέφθηκαν στο νησί μας τις Άγιες αυτές Ημέρες και προσκάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει στην λειτουργία της Ανάστασης με ηρεμία και ευταξία, όπως χαρακτηριστικά τόνισε στην ομιλία του προς το πνοίμνιο, ενώ υπογράμμισε ότι η Κεφαλονιά πρέπει να αλλάξει σελίδα σε θρησκευτικό επίπεδο.

Αύριο Σάββατο τις 12 στο Λιθόστρωτο θα πραγματοποιηθεί το έθιμο τους σπασίματος της στάμνας όπου μπορούν να συμμετέχουν όλοι.

ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (2) ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (3) ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (4) ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (5)ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (6)ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (8) ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (9) ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (10) ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (11) ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (12)ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (16) ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (17) ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (20) ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (26) ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (29) ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (31) ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (32)

ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (35) ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (36) ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (37)ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (38) ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (39) ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (40) ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (41) ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (42)ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (43) ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (44) ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (45) ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (46) ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (47)ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (50) ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (51) ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (53) ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (54) ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (55) ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (56) ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (57) ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (58)

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις