4 Δεκεμβρίου 2020, Παρασκευή

Θρησκευτική ευλάβεια στην εκδήλωση «Μια μέρα Ανοιξιάτικη..!» του Δήμου Αθηναίων

Στα πλαίσια της διοργάνωσης των Πασχαλινών εκδηλώσεων 2016 του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), με πρόεδρο τον κ. Χρήστο Τεντόμα, η γνωστή σοπράνο Δέσποινα Τσολάκη ερμήνευσε Ύμνους, Προσευχές και Άριες από όλο τον κόσμο μεταφέροντας το κοινό σε ένα κλίμα μαγείας, ευλάβειας και θρησκευτικής κατάνυξης.

Η συναυλία με τίτλο  «Μια μέρα Ανοιξιάτικη..!» δόθηκε  με επιτυχία στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα», Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, στο Θησείο.   Συμμετείχαν  ο βαρύτονος Κύριλλος Παπαδόπουλος, ο μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος και το μουσικό σύνολο «Ανθολόγιο». Στο πιάνο τους συνόδεψε  ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου. Απόδοση κειμένων  της Αγίας Γραφής με εξαιρετικό τρόπο έγινε από τη συγγραφέα Μαίρη Γκαζιάνη και τον εικαστικό Χρήστο Πετρίδη.

Στο χώρο της παρουσίασης  εκτέθηκαν Αγιογραφίες της Μαριλένας Φωκά, η βραβευμένη εικόνα Παναγία του Καζάν  και του Κωνσταντίνου Βερούτη, η εικόνα της Παναγίας με το Χριστό.   Άψογη ήταν η  παρουσίαση της εκδήλωσης από τον έμπειρο διοργανωτή Χρήστο Πετρίδη.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση, ανάμεσα τους ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς, η εικαστικός Θάλεια Μαγδαληνού,η δημοσιογράφος Παναγιώτα Μπλέτα η γλύπτρια Ελένη Τσέγκα και άλλοι.

 Η ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΦΩΚΑ , Ο IΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ ΚΑΙ  Η ΣΟΠΡΑΝΟ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΣΟΛΑΚΗ Η ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΦΩΚΑ,Η ΘΑΛΕΙΑ -ΒΑΡΒΑΡΑ,Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΣΟΛΑΚΗ,Ο ΜΠΑΣΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,O ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΧΑΤΖΗΚΟΥΜΠΑΡΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΦΩΚΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΕΡΟΥΤΗΣ Ο ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ,Η ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΦΩΚΑ ,Η ΘΑΛΕΙΑ -ΒΑΡΒΑΡΑ Ο ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΕΡΟΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ XΡΗΣΤΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις