27 Νοεμβρίου 2020, Παρασκευή

Ο λαός της σεισμόπληκτης Παλικής δεν αντέχει πλέον την υποβάθμιση του νοσοκομείου του

Εδώ κι έναν χρόνο, τα θέματα υγείας στον Νομό μας για το σύνολο των υγειονομικών του μονάδων εξελίσσονται από το κακό στο χειρότερο. Εξαντλείται πλέον η υπομονή όλων μας ενόψει, μάλιστα, Πάσχα και τουριστικής περιόδου.

Τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του Νομού αποστελεχώνεται συνεχώς από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είτε εξαιτίας ρουσφετολογικών μεταθέσεων είτε αθρόων συνταξιοδοτήσεων. Η λειτουργία τους, δυστυχώς, εναπόκειται στις φιλότιμες και υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών του και του υπολοίπου προσωπικού που έχει απομείνει. Είναι αδιανόητο επί έναν χρόνο σχεδόν η Βουλευτής του Νομού και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να μιλούν για νέες προσλήψεις γιατρών στον Νομό μας, οι οποίες προσλήψεις είχαν προγραμματισθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση, αλλά οι προσλήψεις αυτές να παραμένουν μόνο στα λόγια.

Μπροστά σ’ αυτή τη δεινή κατάσταση που βρίσκεται η λειτουργία των δομών υγείας στο Νομό μας, η εύκολη λύση για τους διοικούντες της έκτης Υ.Π.Ε. και του Υπουργείου Υγείας είναι να αποστελεχώνουν όλες τις υπόλοιπες υγειονομικές μονάδες του τόπου μεταφέροντας προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο στο Αργοστόλι. Τις προηγούμενες μέρες, χειρουργός και Παθολόγοι ιατροί του Μαντζαβινατείου μετακινήθηκαν, και αυτοί, στο Γ/Ν Κεφαλληνίας ως συνέχεια προηγούμενων μετακινήσεων. Παρόλα αυτά ο Νοσοκομείο Αργοστολίου παραμένει με τεράστιες ελλείψεις και το Μαντζαβινάτειο με ακόμη περισσότερες.

Ο λαός της σεισμόπληκτης Παλικής δεν αντέχει πλέον την υποβάθμιση του νοσοκομείου του. Καλούμε την Βουλευτή του Νομού να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να επωμιστεί τις ευθύνες της και να δρομολογήσει, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, μία αξιοπρεπή παροχή υγείας στους πολίτες των νησιών μας.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, τις επόμενες μέρες, μέσω του συμπατριώτη μας Βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδου, θα καταθέσει επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή για τα θέματα υγείας στον Νομό μας.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις