2 Δεκεμβρίου 2020, Τετάρτη

Χρήστος Λευκαδίτης: Η Κεφαλονιά οδηγείται στην απομόνωση-Καταργείται το δρομολόγιο Φισκάρδο-Βασιλική

Με λιγοστή συμμετοχή μελών και φορέων συνεδρίασε και σήμερα η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Κεφαλονιάς πράγμα που σχολιάστηκε αρνητικά για άλλη μία φορά από τους παρεβρισκόμενους.

Την συζήτηση άνοιξε ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ευάγγελος Κεκάτος, ο οποίος αναφέρθηκε στις εκθέσεις που έδωσε το παρών ο Δήμος ενώ ειδική αναφορά έγινε στο θέμα του Μύρτου με την απόφαση που είχε πάρει ο πρώην Δήμαρχος Πυλαρεών Μάρκος Κοτσιλίνης με γνώμονα την προστασία των νυχτερίδων που ζουν στην περιοχή πράξη η οποία επιφέρει τον κίνδυνο η παραλία να μην είναι πλέον προσβάσιμη στον κόσμο. “Ο Δήμος” όπως τόνισε ο κ. Κεκάτος “κάνει προσπάθειες για να διευθετηθεί το θέμα με αγωγή που εχει καταθέσει. Στόχος ήταν να προστατευθεί το άναρχο της περιοχής και κινδεύουμε να μην είναι προσβάσιμος ο Μύρτος στους επισκέπτες του νησιού μας”.

Στη συνέχεια ο κ. Κεκάτος αναφέρθηκε σε Γερμανούς επενδυτές που επισκέφθηκαν το Δημαρχείο συνοδευόμενοι από την κα Κούλακ, καθώς ενδιαφέρονται για δημιουργία Health Tourism στην Κεφαλονιά αλλά γενικά όπως τόνισε ο κ. Αντιδήμαρχος υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στο νησί μας.

Το λόγο αμέσως μετά πήρε ο Διευθυντής του Ξενοδοχείου Mediterranee, Θοδωρής Παντούλιας ο οποίος υπογράμμισε ότι “Η σεζόν από ότι φαίνεται εξελίσσεται καλά. Μένει να δούμε τι θα γίνει με το θέμα της φορολογίας το οποίο θα παίξει σημαντικό ρόλο”.

Από τη μεριά του ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χρήστος Λευκαδίτης μίλησε για την πρόθεση από μεριά Υπουργείου Ναυτιλίας για κατάργηση του δρομολογίου Φισκάρδο-Βασιλική και την αντικατάστασή του με τη γραμμή Φισκάρδο-Νυδρί  καθώς δεν υπάρχει η απαιτούμενη ράμπα για φέρι μποτ, πράγμα που σημαίνει ότι ο επισκέπτης θα επιβαρύνεται με 2,5 ώρες παραπάνω ταξίδι για να επισκεφθεί την Κεφαλονιά με ότι συνέπειες έχει αυτό για τον τουρισμό. Ο κ. Λευκαδίτης ήταν ιδιαίτερα επικριτικός όσον αφορά την στάση του Υπουργείου Πολιτισμού απέναντι στο νησί μας δηλώνοντας χαρακτηριστικά σε έντονο ύφος: “Το υπουργείο Πολιτισμού έχει διαγράψει την Κεφαλονιά. Έχουμε τρία Μουσεία κλειστά, τα Κάστρα κλειστά, η Ολυμπιακή Φλόγα δεν πέρασε από την Κεφαλονιά. Η Γέφυρα κλειστή, ο Μύρτος κλειστός σε λίγο θα κλείσουν την Μελισσάνη και τη Δρογκαράτη. Τα πλοία έχουν μειωθεί γιατί έχουν μειωθεί οι εκδρομές. Αυτή η κακοδαιμονία του Κράτους και του Υπουργείου Πολιτισμού που θα πάει. Για ποιο τουρισμό μου μιλάτε”.

Και συνέχισε ο κ. Λευκαδίτης: “Η Κεφαλονιά τουριστικά δεν πάει καθόλου καλά. Ας αλλάξουμε τακτική και ας περάσουμε στην επίθεση. Μετά από 36 χρόνια καταργείται το δρομολόγιο Φισκάρδο-Βασιλική. Οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην απομόνωση. Ο Βουλευτής της Ζακύνθου κάνει πράγματα”.

Αμέσως μετά έγινε η ενημέρωση από την υπάλληλο της Υπηρεσίας Τουρισμού, Κατερίνα Ανδρεάτου και τον Προϊστάμενο Σταύρο Κορκό για την συμμετοχή της Κεφαλονιά στην Διεθνή Έκθεση Λευκορωσίας και το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για την Κεφαλονιά αλλά το γεγονός ότι δεν υπάρχει απευθείας σύνδεση με το νησί μας με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Γεράσιμο Τιμοθεάτο, να τονίζει ότι γίνονται προσπάθειες για να υπάρξει στο μέλλον απευθείας αεροπορική σύνδεση με Λευκορωσία.

Για την συμμετοχή μας στην Έκθεση “Ελλάδος Γεύση” μίλησε το μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Η Κράνη, Κώστας Πρέντζας, και την ευκαιρία που είχε η Κεφαλονιά να παρουσιάσει τον τεράστιο πλούτο που διαθέτει σε τοπικά προϊόντα στο κοινό της έκθεσης καθώς και στο ενδιαφέρον που υπάρχει από την μεριά του Δήμου Αρταίων για συνεργασία σε επίπεδο τοπικών προϊόντων αλλά και Πολιτισμού.

1-DSC08762-001

1-DSC08764 1-DSC08765 1-DSC08767 1-DSC08771 1-DSC08773 1-DSC08774

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις