5 Δεκεμβρίου 2020, Σάββατο

ΚΚΕ: Οι τροπολογίες στο σχέδιο για την έρευνα

Έξι τροπολογίες κατέθεσε το ΚΚΕ στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την Έρευνα και άλλες διατάξεις», το οποίο συζητιέται στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής.

Η πρώτη τροπολογία αφορά τη χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, ώστε να εκδοθούν οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις, προκειμένου να χορηγείται το παραπάνω επίδομα στους εργαζόμενους των ερευνητικών και τεχνολογικών φορέων, καθώς μέχρι σήμερα το επίδομα λαμβάνουν ορισμένοι μόνο δικαιούχοι επειδή δεν έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις. (Διαβάστε ολόκληρη την τροπολογία ΕΔΩ)

Η δεύτερη τροπολογία αφορά την πιστοποίηση παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας αποφοίτων του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής, προκειμένου να αρθεί η ανισότητα σε αποφοίτους Παιδαγωγικών Τμημάτων (είτε Δημοτικής Εκπαίδευσης, είτε Προσχολικής Εκπαίδευσης, είτε Ειδικής Αγωγής), σε κάποιους από τους οποίους παρέχονταν η παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια με την κατοχή του πτυχίου Παιδαγωγικού Τμήματος και σε άλλους όχι. (Διαβάστε ολόκληρη την τροπολογία ΕΔΩ)

Η τρίτη τροπολογία αφορά τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων των Ερευνητικών Κέντρων και συγκεκριμένα την κατάργηση υποχρέωσης καταβολής ΦΠΑ για όσους εργαζόμενους εργάζονται σε ερευνητικά προγράμματα έχοντας συνάψει σύμβαση έργου με το φορέα υλοποίησης του προγράμματος, την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων στα ερευνητικά προγράμματα ανεξάρτητα από το είδος της σύμβασής τους από δαπάνες που καταβάλλει ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος και οι οποίες διασφαλίζονται μέσω της κρατικής επιχορήγησης που λαμβάνει ειδικά και υποχρεωτικά για αυτό το σκοπό. Επίσης, με την τρίτη τροπολογία ο φορέας υλοποίησης του εκάστοτε ερευνητικού προγράμματος αναλαμβάνει την ευθύνη να διασφαλίζει ότι για όλους τους εργαζόμενους σε αυτό οι μισθολογικές και ασφαλιστικές παροχές δεν διαφοροποιούνται εξαιτίας του είδους της σύμβασής τους.(Διαβάστε αναλυτικά την τροπολογία ΕΔΩ)

Η τέταρτη τροπολογία αφορά τη μονιμοποίηση εργαζομένων σε κλάδους καθαριότητας-σίτισης-φύλαξης-τεχνικές υπηρεσίες των κτιρίων του υπουργείου Υγείας και εποπτευομένων φορέων του. (Διαβάστε αναλυτικά την τροπολογία ΕΔΩ).

Η πέμπτη τροπολογία αφορά την πρόσβαση μαθητών των πληγεισών περιοχών Κεφαλληνίας και Λευκάδας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. (Διαβάστε αναλυτικά την τροπολογία ΕΔΩ)

Η έκτη τροπολογία αφορά την επέκταση διατάξεων του άρθρου 24 και στο ΙΓΜΕ. Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο 24 του νομοσχεδίου αφορά ζητήματα συμβάσεων εργασίας, εκτός έδρας απασχόληση προσωπικού και συμβάσεις προμηθειών, υπηρεσιών και έργων. Με δεδομένο τον ταυτόσημο ή ανάλογο χαρακτήρα που έχουν τα ερευνητικά – αναπτυξιακά έργα που αναλαμβάνει και το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, είναι αυτονόητο ότι ανάλογες ρυθμίσεις πρέπει να ισχύσουν και για το ΙΓΜΕ. (Διαβάστε αναλυτικά την τροπολογία ΕΔΩ)

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις