2 Δεκεμβρίου 2020, Τετάρτη

ΕΛΜΕΚΙ: Να μην κλείσει το Μαντζαβινάτειο

Ξεσηκωμός για Μαντζαβινάτειο – υγεία – σεισμόπληκτους!!

Να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική!!!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την αποψίλωση του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου από ιατρικό και λοιπό προσωπικό, που γίνεται με πρόσχημα τη «βελτίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Αργοστολίου και την κάλυψη των εφημεριών». Είναι απαράδεκτο να προβάλλεται ως «εξορθολογισμός» το κλείσιμο στην πράξη του δεύτερου Νοσοκομείου του Νομού, που καλύπτει ανάγκες όχι μόνο της Παλικής αλλά και ευρύτερα. Οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στην υγεία και ο περιορισμός των πόρων για τις λαϊκές ανάγκες δεν μπορεί παρά να έχουν τέτοιες συνέπειες. Όλο το σύστημα υγείας στο Νομό, από το κεντρικό Νοσοκομείο του Αργοστολίου μέχρι το τελευταίο αγροτικό ιατρείο βρίσκεται υπό κατάρρευση. Κυβέρνηση – ΕΕ χτυπούν τη δημόσια υγεία, προκειμένου να δοθούν νέες παροχές στους καπιταλιστές και να διαμορφωθούν νέα πεδία δράσης τους.

Επισημαίνουμε πως, ειδικά για την Παλική, η εξέλιξη αυτή δένεται με την πλήρη εγκατάλειψη των σεισμοπλήκτων, οι οποίοι λέγεται από τα πιο επίσημα πολιτικά χείλη πως διαβιούν, μορφώνονται και νοσηλεύονται σε συνθήκες «ανάλογες αν όχι καλύτερες από άλλες περιοχές»!!! και χαρακτηρίζονται «προνομιούχοι». Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βγάζει καθαρά τη βρώμικη δουλειά στήνοντας ψευτοκαυγάδες με την «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση», αφού όλοι αυτοί υπηρετούν την ενιαία αντιλαϊκή στρατηγική υπέρ της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας.

Διεκδικούμε:

  1. Να μην γίνει καμιά μετακίνηση προσωπικού από το Μαντζαβινάτειο, αντίθετα να ανακληθούν τώρα αυτές που έχουν γίνει και να επιστρέψουν όσοι ιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι έχουν μετακινηθεί.
  2. Να πλαισιωθούν και τα δύο Νοσοκομεία του Νομού, τα Κέντρα Υγείας και τα Αγροτικά Ιατρεία, με ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων πλήρους και σταθερής απασχόλησης.
  3. Καμιά συγχώνευση-κατάργηση νοσοκομείου.
  4. Ενιαίο, καθολικό, σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και κρατικό σύστημα υγείας-πρόνοιας-φαρμάκου με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία.

Στα πλαίσια αυτά το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ στηρίζει την παράσταση του ΕΚΚΙ και της Επιτροπής Αγώνα Φορέων στη διοίκηση του Νοσοκομείου Αργοστολίου τη Μεγάλη Τετάρτη 27/4, 11 πμ. Εννοείται ότι σαν ΕΛΜΕ-ΚΙ θα ανταποκριθούμε στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Φορέων για συγκέντρωση – κλιμάκωση σχετικά με το Μαντζαβινάτειο την επόμενη Τετάρτη 4/5 στο Ληξούρι.

Επίσης, τη Μεγάλη Παρασκευή, από κοινού με τους γονείς, προγραμματίζουμε παράσταση στον κ. Περιφερειάρχη για τα ζητήματα των σχολείων και απαιτούμε να πάρει η ΠΙΝ θέση υπέρ των σεισμοπλήκτων μαθητών.

Οργανώσουμε τα επόμενα αγωνιστικά μας βήματα ενόψει πρωτομαγιάς και 48ωρης απεργίας (Πέμπτη 4/5, 8 μμ, παίρνουμε μέρος στην πικετοφορία του ΕΚΚΙ), ώστε να γίνει η ανατροπή αυτής της πολιτικής υπόθεση όλου του κεφαλονίτικου λαού.

Αργοστόλι 26/04/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης

Ποταμιάνου Σοφία

 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις