Κατάληψη σε Περιφέρεια για σεισμόπληκτους, προσλήψεις σε σχολεία – νοσοκομεία, ασφαλιστικό

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

Συνεχίζουμε τον αγώνα, με το ρεαλισμό του δίκιου και των αναγκών μας!!!

Από τα χαράματα της Μεγάλης Δευτέρας εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, διεκδικώντας:

  • μέτρα για τους σεισμόπληκτους και τα παιδιά τους, ποσόστωση για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου,
  • μαζικούς μόνιμους διορισμούς στα σχολεία και στα νοσοκομεία του Νομού,
  • απόσυρση του νόμου λαιμητόμου για το ασφαλιστικό.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε επί τόπου μίλησαν εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ-ΚΙ, της Λαϊκής Επιτροπής Παλικής, του Εργατικού Κέντρου, της Ένωσης Γονέων, του Συλλόγου Γονέων του ΓΕΛ Ληξουρίου και μαθητές από το Ληξούρι και το Αργοστόλι.

Οι ομιλητές κατάγγειλαν την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ που θυσιάζει στο βωμό της κερδοφορίας και των προνομίων του κεφαλαίου τα δικαιώματα των σεισμοπλήκτων για σύγχρονα ασφαλή σχολεία, δημόσιες υποδομές, εργατικές κατοικίες, εφόσον αφού υφάρπαξε τα λεφτά των κωδικών για τα εν λόγω έργα, πετσοκόβει κάθε σχετική προνοιακή δαπάνη. Ιδιαίτερα καταγγέλθηκε η υπονόμευση της λειτουργίας του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου στο Ληξούρι με τη μετακίνηση ιατρικού προσωπικού, καθώς και η υπολειτουργία του Νοσοκομείου Αργοστολίου και όλων των δομών υγείας. Οι απαράδεκτες αυτές εξελίξεις, τονίστηκε, είναι μέρος της συνολικής αντιλαϊκής επίθεσης που κορυφώνεται με τη «μητέρα των μαχών» για το ασφαλιστικό, όταν έρθει για ψήφιση στη βουλή.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί ενώ για την οργάνωσή του με επίκεντρο το τρίπτυχο ασφαλιστικό – υγεία – σεισμόπληκτοι έχει προγραμματιστεί σύσκεψη από το Εργατικό Κέντρο στις 7.30 μμ σήμερα (Μ Δευτέρα) στα γραφεία του.

Νέες πρωτοβουλίες θα παρθούν ενώ οι παρόντες δεσμεύτηκαν να δώσουν τη μάχη ενόψει της 48ωρης Γενικής Απεργίας και της πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης στις 8 Μάη.

Αργοστόλι 25/4/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης

Ποταμιάνου Σοφία

 

katalipsi25 001

katalipsi25 040 katalipsi25 055 katalipsi25 056

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις