Μήπως τα «Φιλαράκια» ευθύνονται για τη… βλακεία του Δυτικού Πολιτισμού;

Πριν από λίγες ημέρες, ο Ντέιβιντ Χόπκινς, αμερικανός δημοσιογράφος, δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο κατηγορούσε την τηλεοπτική σειρά «Φιλαράκια» ότι είναι υπεύθυνη για μια από τις χειρότερες επιδημίες του 21ου αιώνα, δηλαδή της βασιλείας της βλακείας.

«Πιστεύω πραγματικά ότι η σειρά Φιλαράκια μπορεί να συνέβαλε δραστήρια στην πτώση του δυτικού πολιτισμού», γράφει.

Ο αρθρογράφος πιστεύει ότι ο μόνος έξυπνος στην σειρά ήταν ο Ρος, παλαιοντολόγος και θύμα της ομάδας των φίλων του, ένα είδος μάρτυρα Αγίου Σεβαστιανού, ο οποίος πρέπει να υφίσταται συνεχώς τα πειράγματα και τα δηλητηριώδη σχόλια των ανόητων φίλων του στη σειρά.

Σε μια χρονολογική μελέτη μεγάλης έκτασης, ο Χόπκινς αποδεικνύει τον σύνδεσμο ανάμεσα στο τέλος της σειράς το 2004 και στο γεγονός ότι την ίδια χρονιά η εκπομπή American Idol ήταν για όγδοη συνεχή χρονιά πρώτη στην ακροαματικότητα στις ΗΠΑ, η Πάρις Χίλτον δημοσίευε την αυτοβιογραφία της, το Facebook ιδρυόταν και εξελέγη ο Τζορτζ Μπους: το τέλος της σειράς «Φιλαράκια» σύμφωνα με τον αρθρογράφο συμπίπτει με μια χρονιά όπου δοξάζεται στο έπακρο η βλακεία, αναμεταδίδει η iefimerida.gr.

Ο Χόπκινς δεν ξεχνάει φυσικά ότι την ίδια χρονιά, το 2004, τελείωσε και η σειρά Sex and the City, ένα άλλο αποκορύφωμα της βλακείας, όπως γράφει.

aftodioikisi.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις