“Πράσιμο φως” και από το Δημ. Συμβούλιο για την ολοκλήρωση του έργου του Δημ. Γηροκομείου

“ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ” ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ-ΜΕ ΜΕΘΟΔΙΚΕΣ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΤΥΧΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΕΝΟΣ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΞΙΑ

Ήταν ένα από τα μεγάλα “αγκάθια” για την Δημοτική Αρχή Παρίση. Μάλιστα η αντιπολίτευση και οι επικριτές της Δημοτικής Αρχής το είχαν αναγορεύσει ως “σημαία” κατά του Δημάρχου Κεφαλλονιάς και της παράταξης της πλειοψηφίας, ποντάροντας ότι το το έργο θα “ναυαγήσει” και η Δημοτική Αρχή θα υποστεί ένα καθοριστικό πλήγμα. Κάτι που όμως, ευτυχώς για το νησί μας, δεν έγινε.

Η Δημοτική Αρχή, με συντονισμένες και μεθοδικές ενέργειες που κάλλιστα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν “χειρουργικές”, με την αμέριστη συνδρομή και συνεργασία της Περιφέρειας κατάφερε να πετύχει την επανένταξη της β΄φάσης του έργου στο νέο ΕΣΠΑ κάτι που συνεπάγεται και την ολοκλήρωση αυτού του πολύ σημαντικού έργου.

Το μεγάλο “αγκάθι” για την επανένταξη του έργου ήταν η αίτηση διάλυσης της σύμβασης από τον εργολάβο που οφειλόταν στην μη έγκαιρη πληρωμή του από το πρόγραμμα. Εκεί “πόνταραν” οι “κακεντρεχείς” επικριτές της Δημοτικής Αρχής ότι θα αποτύχει. Ότι δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει αυτή την “καυτή πατάτα” που ήταν οι οικονομικές απαιτήσεις του εργολάβου.

Χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες και με γνώμονα τα συμφέροντα του Δήμου αλλά και η τήρηση της νομιμότητας, η πολιτική ηγεσία του Δήμου (Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, Αναπληρωτής Δήμαρχος Διονύσης Λυκούδης & Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σοφία Γαρμπή), κατάφερε ώστε ο εργολάβος του έργου να παραιτηθεί από τις όποιες απαιτήσεις είχε, να μην προχωρήσει η καταγγελία της σύμβασης, να παραμείνει ανάδοχος του έργου και έτσι με την συνεργασία του Περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου η β΄φάση του έργου να επανενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ.

Συνέπεια όλων των παραπάνω ήταν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το ανώτερο πολιτικό όργανο του νησιού να δώσει και τυπικά το “πράσινο φως”, εγκρίνοντας την ματαίωση της διάλυσης σύμβασης, ώστε το έργο να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί.

Ένα καθόλα θετικό αποτέλεσμα που προήλθε από την μεθοδική στρατηγική της Δημοτικής Αρχής και την συνεργασία της Περιφέρειας προς όφελος του μεγάλου αυτού έργου και του νησιού μας

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις