Απλό κέικ σοκολάτας με φουντούκια

Αυτή η συνταγή είναι με προσεγμένα υλικά. Αλεύρι ολικής και μαύρη ζάχαρη ζαχαροπλαστικής. Τα βρίσκετε όλα πανεύκολα!

Υλικά

250 γραμμάρια αλεύρι ολικής
50 γραμμάρια ζάχαρη rapadura

rapadura1

(κλάσεις ανώτερη και πιο υγεινή από την άσπρη ζάχαρη. Δεν έχει υποστεί κανένα ραφινάρισμα, είναι καθαρό ζαχαροκάλαμο. Αγοράστε την στο σούπερ μάρκετ)

50 γραμμάρια τριμμένο αμύγδαλο
10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
100 γραμμάρια γάλα
200 γραμμάρια μέλι ποιοτικό
50 γραμμάρια βούτυρο
50-80 γραμμάρια φουντούκια
50 γραμμάρια σοκολάτα ζαχαροπλαστικής ποιοτική

rapadura_cake_2

Εκτέλεση

Ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Σε κατσαρόλα ζεστάνετε μαζί το γάλα, το βούτυρο και το μέλι
Χαμηλή φωτιά
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το τριμμένο αμύγδαλο και το μπέικιν πάουντερ
Ρίξτε τα όλα μέσα στην κατσαρόλα
Ανακατέψτε ελαφρά, πάντα σε χαμηλή φωτιά
Σπάστε χοντρά τα φουντούκια και τη σοκολάτα και ρίξτε τα στην κατσαρόλα
Ανακατέψτε μια-δυό και βγάλτε από τη φωτιά
Βουτυρώστε ένα ταψάκι ή φόρμα κέηκ πολύ καλά
Ρίξτε μέσα το υγρό υλικό και βάλτε το φούρνο για 45 λεπτά
Αν δείτε ότι καίγεται από πάνω, βάλτε αλουμινόχαρτο
Αφήστε το να κρυώσει για λίγο πριν σερβίρετε
Το γλυκό σας είναι καλύτερο από όλους τους σεφ μαζί!
Το μέλι όχι μόνο μας σώζει από τη ζάχαρη, αλλά κρατάει το κέικ μαλακό σαν βούτυρο

rapadura_cake_4

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις