23 Οκτωβρίου 2020, Παρασκευή

Εύκολο ψητό ψάρι τυλιγμένο στο αλάτι

Εχετε εντοπίσει ένα ωραίο ψάρι αλλά διστάζετε πώς να το ψήσετε, ειδικά τον χειμώνα. Οι οσμές, το καθάρισμα, η ιδέα του λερωμένου φούρνου σας αποθαρρύνουν.

Τυλίξτε το σε χοντρό αλάτι, με τα λέπια, βάλτε το στο φούρνο και απολαύστε το καλύτερο ψάρι που ονειρευτήκατε ποτέ!

Υλικά

  • 1-2 λαβράκια ή τσιπούρες ή άλλα μεγάλα ψάρια
  • 1 κιλό χοντρό αλάτι (ψάξτε αλάτι χοντρό γκρί, είναι πιο «γλυκό»)
  • Ρίγανη και θυμάρι
  • 2 λεμόνια

Εκτέλεση

  • Μην το φοβάστε: Τυλίξτε τα ψάρια με τα λέπια. Εξαφανίζονται στη συνέχεια
  • Ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Τοποθετήστε τα ψάρια σε ταψάκι
  • Βάλτε στο στομάχι τους λίγες φέτες λεμόνι και θυμάρι
  • Βάλτε και στην πλάτη τους φετούλες λεμόνι
  • Ανακατέψτε στο αλάτι θυμάρι και ρίγανη
  • Ρίξτε πάνω στα ψάρια το χοντρό αλάτι και τυλίστε τα καλά με τα χέρια
  • Το αλάτι πρέπει να έχει πάχος περίπου 1 εκατοστό
  • Πιέστε το αλάτι στα ψάρια, να πάρει σχήμα
  • Βάλτε στο ταψάκι 1 ποτήρι νερό
  • Ψήστε επί 35-40 λεπτά
  • Βγάλτε το ταψάκι από το φούρνο
  • Με τα δάχτυλα απομακρύνετε προσεκτικά το αλάτι
  • Βγαίνει άνετα, παίρνει μαζί του και τα λέπια
  • Τα ψάρια είναι πεντανόστιμα και τρυφερά
  • Σερβίρετε με λαδολέμονο (μέσα στο λαδολέμονο ξύστε λίγη φλούδα λεμονιού)

Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις