28 Σεπτεμβρίου 2020, Δευτέρα

Το νέο βιβλίο των εκδόσεων του Αιγιαλού: “Ο δράκος του Αίνου” στον Κύβο

Αγαπητοί μας συμπατριώτες καλησπέρα.

Με χαρά σας παρουσιάζουμε το νέο βιβλίο των εκδόσεων του Αιγιαλού: “Ο δράκος του Αίνου“.

Με το δράκο ξεκινάει μια προσπάθεια να ανασυρθούν από τη λήθη τα παραμύθια κι οι παραδόσεις του τόπου μας και να ξανά-γίνουν κτήμα όλων μας, μικρών και μεγάλων.

Μέσα στο Δεκέμβρη έρχεται κι η ιστορία ενός γαλόπουλου του Ανδρέα Λασκαράτου κι ο Άγιος Γεράσιμος μαζί μας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους διασκευαστές Χρήστο Χριστόπουλο και Κανελλίνα Μενούτη και τον εικονογράφο Θανάση Γκιόκα κι αναμένουμε  νέες δουλειές τους σύντομα!

Καλό βράδυ σε όλους


Παναγής

Kivos Books & More

«Βοηθάτε χωριανοί
Βοηθάτε χωριανοί
Ο δράκος καταβρόχθισε
Δυο βόγια κι ένα αρνί

Δύο βατσέλια ερήμαξε
Καΐσια ζαχαράτα
Και δυο αμπέλια άτρυγα
Έφαε για σαλάτα.

Τσι ελιές μας τσι ξαμπέλωσε
Τα πρόβατά μας τρώει
Τα καύκαλα απ’ τσι γίδες μας
Έκαμε κομπολόι!» *

Τούτο το φοβερό και τρομερό Δράκο ξεπάστρεψαν οι αδελφοί Μπρεσσάν (Bresciani) κάπου στα 1500, σύμφωνα με τα αρχεία της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας.
Πώς να ‘ταν, τι να ‘ταν στ’ αλήθεια, ποιος ξέρει να το πει τόσους αιώνες μετά. Όπως όλες οι ωραίες ιστορίες, ξεπήδησε απ’ τα αρχεία και γίνηκε τραγούδι στα χείλη των γιαγιάδων τα χειμωνιάτικα βράδια δίπλα στο τζάκι.
Μόνο που τα χρόνια πέρασαν, οι γιαγιάδες αντικαταστάθηκαν από τάμπλετ και άιφον, κι ο Δράκος κρύφτηκε στη σπηλιά του κι αποκοιμήθηκε.
Τι όνειρα να έβλεπε άραγε σαν τον συνάντησαν ο Χρήστος με την Κανελλίνα; Το σίγουρο είναι πως το δικό μας όνειρο ήταν να τον δούμε να ξυπνάει πάλι και ν’ απειλεί χωριά, μαντριά κι ανθρώπους! Τα καταφέραμε; Εσείς θα μας πείτε!

«Ο Δράκος του Αίνου»
Διασκευή: Κανελλίνα Μενούτη – Χρήστος Χριστόπουλος
Εικονογράφηση: Θανάσης Γκιόκας
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αιγιαλός
Τιμή: 3,00€
Κεντρική Διάθεση : Βιβλιοπωλείο ΚΥΒΟΣ
Στο Ληξούρι θα το βρείτε στον Αλέξανδρο, στην Πάτρα στα βιβλιοπωλεία LEXIS και στη Ζάκυνθο στο Πλαίσιο του κυρίου Αλοΐσιου Πλέσσα.

* Στίχοι: Ηλίας Τουμασάτος

Δράκος Αίνου 2

Δράκος Αίνου
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις