Πολύ θετικά τα μηνύματα για την επόμενη τουριστική χρονιά

Συνεδρίασε απόψε η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου με μεγάλη συμμετοχή επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο  και φορέων του Τουρισμού, όπως η Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων, ο Σύλλογος Επισιτιστικών Επαγγελμάτων Ο Αρκείσιος, ο Εμπορικός Σύλλογος Η Κράνη αλλά και ο Φορέας Διαχείρησης Δρυμού Αίνου.

Την συνεδρίαση άνοιξε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Κεφαλονιάς ο οποίος έκανε μία εισήγηση αναφέροντας τις εκθέσεις στις οποίες συμμετείχε σαν εκπρόσωπος του Δήμου μας κάνοντας έναν μικρό απολογισμό, και αναφέροντας τα θετικά σχόλια αλλά και μηνύματα που λαμβάνει καθημερινά για την φετινή χρονιά αλλά πολύ περισσότερο για την επόμενη η οποία όπως μαθαίνουμε από τους παράγοντες του τουρισμού αναμένεται καλύτερη από ποτέ. Ο κ. Κεκάτος μίλησε για τις επαφές που είχε τον Δήμο Beit Sahour της Βηθλεέμ κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου για τους Ομορφότερους Παραδοσιακούς Οικισμούς της Μεσογείου, που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία ενώ όπως ανέφερε, η Βουλευτής έχει ήδη ενημερώσει και τον Πρωθυπουργό για την συνάντηση αυτή. Κάλεσε τους επαγγελματίες να δηλώσουν συμμετοχή στην έκθεση Greek Tourism Expo που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, 4 με 6 Δεκεμβρίου.

Με τις προκρατήσεις για το 2016 να προδιαγράφουν ήδη μία επιτυχημένη σεζόν κάτι που τόνισε και η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καταλυμάτων, Κατερίνα Ατσάρου, καθώς δυστυχώς συμβαίνουν πολλά αρνητικά πράγματα γύρω μας, που όμως σαν Κεφαλονιά μπορούν να μας ωφελήσουν, όπως η κατάσταση με τους μετανάστες που σίγουρα θα αποθαρρύνει όσους σκέφτονται να περάσουν τις διακοπές τους σε κάποιο νησί του Αιγαίου. Και άλλοι βέβαια παράγοντες διεθνείς, όπως η τρομοκρατία, αλλά και ο “φίλος” μας ο …Εγκέλαδος που ποτέ δεν μας ξεχνά, όλα αυτά μπορεί να δημιουργήσουν μία ιδιαίτερα αρνητική κατάσταση, κάτι όμως που μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να συμβαίνει.

Ο τουριστικός πράκτορας, Θανάσης Καραπέτσας μίλησε για τα αρνητικά σχόλια που έγιναν για την απουσία του Αντιδημάρχου κ. Κεκάτου από τη τουριστική έκθεση του Λονδίνου “World Travel Market”. Με τον κ. Κεκάτο να απαντάει ότι είχε προγραμματίσει να συμμετάσχει στην έκθεση αλλά επηρεάστηκε από κάποιες κριτικές που έγιναν για το πρόσωπό του που τον ανάγκασαν να ακυρώσει το ταξίδι την τελευταία στιγμή. Όλοι των συμβούλευσαν να μην δίνει σημασία σε αυτά και να δίνει το παρών σε όλες τις εκθέσεις.

Ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Χρήστος Λευκαδίτης τόνισε για άλλη μία φορά ότι ο ρόλος της επιτροπής πρέπει να είναι πιο ουσιαστικός, ενώ θεωρεί απαραίτητο να συσταθούν επιτροπές οι οποίες θα έχουν ρόλο όχι μόνο συμβουλευτικό αλλά θα μπορούν να επεμβαίνουν και να δίνουν λύσεις όπου χρειάζεται. Ο κ. Λευκαδίτης αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ένας απολογισμός ώστε να ξέρουμε που υστερούμε και που πήγαμε καλά, έτσι ώστε να διορθωθούμε και να βελτιώσουμε τις παροχές μας. Συγκεκριμένα ο κ. Λευκαδίτης είπε μεταξύ άλλων: Τα κρουαζιερόπλοια έρχονται γιατί το προϊόν που διαθέτουμε, η Κεφαλονιά, πουλάει, πουλάει η Δρογκαράτη, η Μελισσάνη και ο Μύρτος και τα κρουαζιερόπλοια βγάζουν πολλά χρήματα από τις εκδρομές που πουλάνε, αν δεν υπήρχαν αυτά δεν θα είχαμε κρουαζιερόπλοια. Έκανε σκληρή κριτική στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων χαρακτηρίζοντάς την ως …ανύπαρκτη και ότι ενεργεί μόνη της χωρίς να υπολογίζει την άποψη των επαγγελματιών του τουρισμού.

Ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Γεράσιμος Τιμοθεάτος έκανε λόγο για μία απογοητευτική παρουσία της Κεφαλονιάς στην έκθεση Philoxenia στην Θεσσαλονίκη καθώς το παρών έδωσαν μόνο η Περιφέρεια και η Ένωση Ξενοδόχων. Αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον που υπάρχει από την RAI για προβολή της Κεφαλονιάς στην Ιταλία και στην αναβίωση της Ποδηλατικής Γύρας που θα πραγματοποιηθεί γύρω στο Μάρτιο από μάθαμε.

Η γνωστή επαγγελματίας, Βάσω Κουλουμπαρίτση από το Φισκάρδο, μίλησε για το ρεπορτάζ που έγινε από τον ΑΝΤ1 για το θέμα του Χάρακα τονίζοντας ότι ίδια δεν συμφωνεί με τον τρόπο ανάδειξης του προβλήματος καθώς μπορεί να γυρίσει μπούμεραγκ για τον τουρισμό της περιοχής. Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού από τη μεριά του υποστήριξε ότι σίγουρα πρέπει να βρεθεί λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να προστατεύουμε την εικόνα της Κεφαλονιάς.

1-DSC01030 1-DSC01031 1-DSC01033 1-DSC01035 1-DSC01036 1-DSC01040 1-DSC01041 1-DSC01042 1-DSC01043 1-DSC01047 1-DSC01049 1-DSC01050 1-DSC01051

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις