Να απεμπλακεί η χώρα από τα σχέδια των ιμπεριαλιστών

Να απεμπλακεί η χώρα από τα σχέδια των ιμπεριαλιστών για το ξαναμοίρασμα των αγορών!!!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει τις δολοφονικές επιθέσεις που έγιναν στο Παρίσι από τα «παιδιά» των ιμπεριαλιστών – τους τρομοκράτες του ISIS -δημιουργώντας εκατόμβες νεκρών. Εκφράζει τα συλλυπητήρια στην εργατική τάξη και στο λαό της Γαλλίας. Αυτές τις ώρες είμαστε δίπλα τους, συμπαραστάτες και αλληλέγγυοι, όπως συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα στους πρόσφυγες τους μετανάστες και τους λαούς που υποφέρουν από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, που είναι πολύ σκοτεινές, το κίνημα οφείλει να ρωτά «το ποιος είναι εκείνος που ωφελείται;».

Όπως συνέβηκε και την 11η Σεπτέμβρη, τέτοιου είδους επιθέσεις νομιμοποίησαν τις επεμβάσεις του ιμπεριαλισμού και αξιοποιήθηκαν με άγρια καταστολή και αντιδημοκρατικά μέτρα, σε βάρος των εργατικών αγώνων. Η «δαιμονοποίηση» προσφύγων και μεταναστών, η έξαρση της ξενοφοβίας, του φασισμού και του ρατσισμού, η θεώρηση ότι ο δυτικός κόσμος δέχεται «εισβολή», η κήρυξη αναπτυγμένων χωρών σε «κατάσταση πολέμου», προοιωνίζουν μεγάλα δεινά στο φόντο της διαπάλης για τις αγορές. Ήδη οι ένοπλες δυνάμεις της Γαλλίας ανέλαβαν «έργο» στο εσωτερικό της και στη Συρία, ενώ η ΕΕ συζητά τροποποιήσεις σε συνθήκες επί το αντιδραστικότερο.

Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται η επικίνδυνη απόφαση του Συμβουλίου των υπουργών Άμυνας της ΕΕ, για ενεργοποίηση του άρθρου 42, §7 της Συνθήκης του Μάαστριχτ, που αναγνωρίζει το θεμελιακό ρόλο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και παρέχει στρατιωτική βοήθεια στην Γαλλική ιμπεριαλιστική επέμβαση. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δίνει τα πάντα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, εμπλέκει σε περιπέτειες τη χώρα μας.

Ας είμαστε έτοιμοι λοιπόν για νέες σκληρές καταστάσεις που θα ακολουθήσουν και ας πάρουμε τα μέτρα μας.

Αργοστόλι 23/11/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις