Νέα δημοσκόπηση: Μόνο 1 στους 3 θα ξαναψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ

Ένας στους τρεις ψηφοφόρους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, τον Σεπτέμβριο, δεν θα ψήφιζε σήμερα την κυβέρνηση, σύμφωνα με την πανελλαδική έρευνα της εταιρείας Interview για τον ραδιοφωνικό σταθμό FocusFM 103,6 Θεσσαλονίκης. Για το ίδιο ερώτημα, τη ΝΔ δηλώνουν ότι θα ξαναψήφιζαν οι 7 στους 10, των ψηφοφόρων της 20ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, αρνητική είναι η συνολική εικόνα της κυβέρνησης, καθώς μόνο οι 15 στους 100 δηλώνουν ικανοποιημένοι από το έργο της. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ικανοποιημένοι είναι μόλις ένας στους τρεις.

Κακή είναι η εικόνα της κυβέρνησης και στο θέμα της προσφυγικής κρίσης, αφού το 65% δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ χειρίζεται το θέμα.

Σε ότι αφορά ενδεχόμενη απαίτηση των συμμάχων μας να ακολουθήσουμε τις αποφάσεις για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας που επιβάλλει το ισλαμικό κράτος, οι μισοί από τους ερωτώμενους επιθυμούν η χώρα μας να μείνει ουδέτερη και μόλις ο ένας στους τρεις συμφωνεί να συμπαραταχθούμε και να υπακούσουμε στις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Για τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στη ΝΔ, ο Βαγγέλης Μειμαράκης υπερέχει, μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ, με σαφές προβάδισμα, αφού σε ποσοστό 47% θεωρείται ο καταλληλότερος να ασκήσει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι 56 στους 100 ψηφοφόρους της ΝΔ τον θεωρούν επικρατέστερο στις αρχαιρεσίες της Κυριακής. Στο ίδιο ερώτημα ακολουθούν με ποσοστό 11% ο Απόστολος Τζιτζικώστας και με 8% οι κύριοι Γεωργιάδης και Μητσοτάκης.

Δείτε ΕΔΩ τα βασικά σημεία της έρευνας.

aftodioikisi.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις