Σοκαρισμένος ο Ολάντ: Στόχος των τρομοκρατών είναι να βυθίσουν τη χώρα στο φόβο

«Μια ιδιαίτερα επικίνδυνη και βαριά αστυνομική επιχείρηση μόλις έληξε», είπε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μιλώντας στο συμβούλιο των δημάρχων.

Ο Ολάντ μίλησε λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης στο Σεν Ντενί, δηλώνοντας πως σκοπός των γαλλικών δυνάμεων ήταν να «εξουδετερώσουν τους τρομοκράτες που είχαν σχέση με την προετοιμασία των ειδεχθών εγκλημάτων της Παρασκευής».

«Ήταν μια εξαιρετικά περίπλοκη και δύσκολη επιχείρηση η οποία μόλις έληξε», είπε. «Η αστυνομία ήξερε τους κινδύνους, αλλά και πάλι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υποβαθμίστηκε η βία με την οποία θα ερχόταν αντιμέτωπη», εξήγησε.

Ο κ. Ολάντ επανέλαβε ακόμη ότι η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο, «το σύνολο της χώρας δέχθηκε επίθεση λόγων των αξιών της και ο αγώνας που έχει αναλάβει είναι η εξάλειψη της τρομοκρατίας. Οι τρομοκράτες θέλουν να σκοτώσουν την ίδια την ιδέα του τι σημαίνει Γαλλία. Η συγκίνησή μας είναι τεράστια, ο θυμός μας εξίσου μεγάλος» και απαίτησε δράση.

«Στόχος των τρομοκρατών είναι να βυθίσουν τη χώρα στο φόβο και τη διχόνοια. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να διατηρηθεί σε κάθε πόλη της Γαλλίας η ενότητα, η οποία είναι η δύναμή μας και η ψυχραιμία μας για να διασφαλιστεί η ενότητα» συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος και κλείνοντας είπε ότι θέλει ένα «μεγάλο συνασπισμό που να εργαστεί ενάντια στο ISIS και να καταστρέψουμε μια ομάδα που απειλεί ολόκληρο τον κόσμο και διαπράττει σφαγές».

Ακόμη ο Γάλλος πρόεδρος υπερασπίστηκε τους προσωρινούς περιορισμούς της ελευθερίας αλλά είπε ότι είναι ζωτικής σημασίας ότι τελικά θα αποκατασταθούν.

Επίσης, ο Φρανσουά Ολάντ απέρριψε τις προτάσεις περί σύνδεσης της προσφυγικής κρίσης με τις επιθέσεις της Παρασκευής ανακινώντας ότι η Γαλλία θα δεχθεί 30.000 πρόσφυγες μέσα στα επόμενα δυο χρόνια.

Πρότεινε ακόμη να δοθούν στις τοπικές αρχές περισσότερες εξουσίες έτσι ώστε να μπορούν να απαγορεύουν την είσοδο ανθρώπων και οχημάτων σε συγκεκριμένες τοποθεσίες.

Πηγή: www.iefimerida.gr/

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις