Νέα έρευνα: Η σεξουαλική μας ζωή μπορεί να καταστραφεί από την κλιματική αλλαγή

Μπορεί η θερμοκρασία στον πλανήτη να ανέβει τα επόμενα χρόνια, όμως δεν θα συμβεί το ίδιο και στην κρεβατοκάμαρά σας, υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα Guardian, αναφερόμενη σε μία πρόσφατη μελέτη που εκπόνησαν τρεις Αμερικανοί οικονομολόγοι σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τις πιθανές επιπτώσεις της στον παγκόσμιο ρυθμό γεννήσεων.

«Σταματήστε την κλιματική αλλαγή για να κάνετε περισσότερο σεξ. Αν ένα επιχείρημα μπορεί να πείσει την ανθρωπότητα να αναλάβει δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή, είναι σίγουρα αυτό», γράφει η αρθρογράφος Τζέσικα Ίρβιν εξηγώντας ότι η νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα ισχυρίζεται ότι οι υψηλότερες θερμοκρασίες οδηγούν σε λιγότερη… δράση στο κρεβάτι.

«Είναι αλήθεια ότι δημογραφικές έρευνες έχουν παρατηρήσει από καιρό μία παράδοξη εποχικότητα στις γεννήσεις. Δεν είστε τρελοί, έχετε όντως περισσότερους φίλους με γενέθλια τον Σεπτέμβριο», αναφέρει η αρθρογράφος, εξηγώντας ότι υπάρχουν δύο παράγοντες που έχει διαπιστωθεί επιστημονικά ότι ευνοούν τη γυναικεία σύλληψη: οι διακοπές και ο ψυχρός καιρός.

Το γεγονός ότι τον Σεπτέμβριο γεννιούνται πολλά παιδιά είναι κάθε άλλο παρά τυχαίο, αναφέρει το δημοσίευμα, αποδίδοντας τον αυξημένο αριθμό νεογέννητων στο κρύο και το εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων που είχαν «ανάψει τα αίματα» εννέα μήνες νωρίτερα.

Σύμφωνα με το άρθρο του Guardian, ωστόσο, η ουσία της νέας μελέτης «δεν είναι ότι το κρύο είναι αφροδισιακό αλλά ότι ο ζεστός καιρός ρίχνει τη λίμπιντο».

«Η έντονη ζέστη μπορεί να αποτρέψει τη συνουσία τις γόνιμες μέρες, προκαλώντας μάλιστα μείωση της συχνότητας των επαφών» αναφέρει σχετικά η μελέτη. Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες έρευνες, αυτή δεν είναι η μοναδική αρνητική επίπτωση που μπορεί να έχει η αύξηση της θερμοκρασίας στην αναπαραγωγή του ανθρώπινου είδους.

Ο πολύ ζεστός καιρός έχει διαπιστωθεί ότι επηρεάζει αρνητικά και την αναπαραγωγική υγεία του ανθρώπου, υπογραμμίζει η αρθρογράφος. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Guardian, οι υψηλές θερμοκρασίες μειώνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης και την ποιότητα του σπέρματος στους άνδρες και προκαλούν διαταραχές του έμμηνου κύκλου και της ωορρηξίας στις γυναίκες.

aftodioikisi.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις