30 Οκτωβρίου 2020, Παρασκευή

Κοτόπουλο στο φούρνο με μουστάρδα

Η μουστάρδα κάνει τη συνταγή πιο σέξι. Προβλέπει σκόρδο και φύλλο δάφνης, αλλά η μουστάρδα της δίνει ένα «τσικ» που απογειώνει τις γεύσεις.

Υλικά

1 χωριάτικο, βιολογικό κοτόπουλο
1,5 κιλό πατάτες σκληρές, για φούρνο (Νάξου π.χ)
2 καλές κουταλιές σούπας μουστάρδα
Εγώ βάζω 1 κουταλιά μουστάρδα Dijon με σπόρους και 1 κουταλιά κοινή μουστάρδα
Το κάνω αυτό γιατί η Dijon είναι πολύ καυτερή και «καπελώνει» τα υπόλοιπα
3 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
Χυμό 1 λεμονιού και ένα λεμόνι
Καλό, ποιοτικό ελαιόλαδο
Αλάτι χοντρό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση

Ανάβετε το φούρνο στους 200 βαθμούς
Κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες
Τοποθετείτε το κοτόπουλο και τις πατάτες σε ταψάκι
Σε ένα μπολ βάζετε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και τα σκόρδα χοντροκομμένα και το ανακατεύετε
Φοράτε γάντια κουζίνας και με το υλικό αυτό «χαϊδεύετε» το κοτόπουλο και τις πατάτες
Οσο περισσότερο, τόσο καλύτερα
Κάντε μασάζ, μην το φοβάστε
Αλατίστε γενναιόδωρα το φαγητό
Ρίξτε πιπέρι
Προσθέτετε τα φύλλα δάφνης
Τοποθετήστε ροδέλες λεμονιού στο στομάχι του κοτόπουλου
Οσο μείγμα μουστάρδας σας έμεινε το ρίχνετε από πάνω
Προσθέτετε ένα μεγάλο ποτήρι νερό
Θέλει μπόλικα υγρά για να γίνουν μελωμένες οι πατάτες
Βάζετε αλουμινόχαρτο στο ταψάκι, αν δεν έχει καπάκι
Ψήνετε 2,5 ώρες
Επί 1 ώρα στους 200 βαθμούς και μετά στους 180
Επιτηρήστε λίγο το φαγητό, ίσως χρειαστεί επιπλέον νερό
Βγάλετε το αλουμινόχαρτο στο τέλος

poulet-moutarde1

Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις