30 Οκτωβρίου 2020, Παρασκευή

Σε ευρεία σύσκεψη η Βουλευτής για τα προβλήματα των επαγγελματιών

Ευρεία σύσκεψη με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Νικόλαο Ματζάκο και υπηρεσιακά στελέχη, στην οποία συμμετείχε η Βουλευτής του Νομού Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, πραγματοποιήθηκε στις 6/11/2015 στο Υπουργείο Οικονομικών. Μεταξύ των άλλων θεμάτων Δημόσιας Περιουσίας συζητήθηκαν τα προβλήματα επαγγελματιών στη χερσαία ζώνη λιμένων και εντός ζωνών αιγιαλού στους παραλιακούς οικισμούς της χώρας.

Στη σύσκεψη η Βουλευτής ανέδειξε την έλλειψη απλής νομοθεσίας καθώς και τις αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να επιβάλλονται υπέρογκα πρόστιμα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που στηρίζουν την τοπική οικονομία και τον τουρισμό. Επίσης πρότεινε την επιβολή κανόνων αισθητικής και ποσοστών κατάληψης στη χρήση αυτών των δημόσιων χώρων.

Ο κ. Ν. Ματζάκος δεσμεύτηκε για τον καθορισμό ενός ενιαίου θεσμικού πλαισίου, ώστε να υπάρξουν γραπτές διατυπώσεις άμεσα και να σταλούν σχετικές οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Από την πλευρά της, η Βουλευτής θα παρακολουθεί το θέμα μέχρι την οριστική επίλυσή του.

Αργοστόλι, 7.11.2015

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις