Ε.Α.Σ. : Δηλώσεις ενδιαφέροντος για τη χορήγηση άδειας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου

Ο Ε.Α.Σ. ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 5092/119961/4.11.2015 εγκύκλιο του Τμήματος Αμπέλου και Ελαίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υ.Α.Τ.Τ.), όσοι Κεφαλλονίτες και Θιακοί παραγωγοί ενδιαφέρονται να λάβουν άδεια φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου σύμφωνα με τον Κανονισμό ΕΕ 1308/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, καλούνται όπως υποβάλουν δήλωση ενδιαφέροντος.
Οι Δηλώσεις θα υποβληθούν από 15 Νοεμβρίου έως και 15 Δεκεμβρίου 2015 και προϋποθέτουν οι ενδιαφερόμενοι να διαθέτουν ιδιόκτητο (απαραίτητοι οι τίτλοι ιδιοκτησίας) ή ενοικιαζόμενο αγροτεμάχιο για την αιτούμενη έκταση, άνω του ενός στρέμματος.
Οι συγκεκριμένες Δηλώσεις ενδιαφέροντος δεν αποτελούν αίτηση για χορήγηση άδειας φύτευσης. Η διαδικασία για χορήγηση άδειας φύτευσης, σύμφωνα με τα κριτήρια επιλεξιμότητας και προτεραιότητας που θα αποφασιστούν από το Υ.Α.Τ.Τ., θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά από 1ης Μαρτίου 2016.
Επισημαίνεται ότι οι άδειες φύτευσης που θα χορηγούνται από το 2016 και μετά δεν θα ενισχύονται οικονομικά μέσω του προγράμματος αναδιάρθρωσης (εξαιρείται η δράση της υποστύλωσης).
Για διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών που λειτουργεί καθημερινά στο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ. στο Αργοστόλι.

Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις