30 Οκτωβρίου 2020, Παρασκευή

Συνέδριο από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με θέμα: «Το φασιστικό φαινόμενο στην Ευρώπη: Παλαιές και σύγχρονες όψεις»

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Δήμο Κέρκυρας και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ) διοργανώνει, με αφορμή την πρώτη μαθητική αντιφασιστική διαδήλωση στην Ευρώπη, στις 2 Νοεμβρίου (Πρωτοκύριακο) 1941 στην Κέρκυρα, διήμερο εκδηλώσεων με θέμα το φασιστικό φαινόμενο.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Χρήστο Μωραΐτη: «Ζούμε σε μία εποχή που αναπτύσσονται ξανά φασιστικά κινήματα σε όλη την Ευρώπη και οι ιδεολογίες του νεοφασισμού και νεοναζισμού βρίσκουν πρόσφορο έδαφος λόγω της οικονομικής – πολιτικής – κοινωνικής κρίσης και των μεγάλων μεταναστευτικών και προσφυγικών μετακινήσεων. Έχουμε υποχρέωση, για αυτό, να αναδείξουμε και να αναλύσουμε το φαινόμενο, να ευαισθητοποιηθούμε και να δράσουμε, για να το αντιμετωπίσουμε».

Το διήμερο περιλαμβάνει:
α) Συνέδριο με θέμα : «Το φασιστικό φαινόμενο στην Ευρώπη: Παλαιές και σύγχρονες όψεις» το Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Νοεμβρίου στην Ιόνιο Ακαδημία.
β) Θεατρική παράσταση από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας της παιδικής όπερας «Βrundibar » στο Δημοτικό Θέατρο τις ίδιες ημέρες και ώρα 20:30.

(Συνημμένα μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του διημέρου).

pin_programma2

pin_programma1

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις