Συνάντηση για τους Πόντηδες και τον τουρισμό της Κέρκυρας

Συνάντηση του Δικηγόρου-Επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης Γιώργου Καλούδη και του Γραμματέα της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας και μέλους του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων κ. Περικλή Κατσαρού έγινε χτες στην Αθήνα με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουπλή και τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μπαλάφα για το θέμα των πόντηδων-εξεδρών της Κέρκυρας.

21-10-2015
Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Ο Επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης Γιώργος Καλούδης επέδωσε στους υπουργούς τις 3 αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων και την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων (οι πρώτες αποφάσεις-ψηφίσματα ήταν από τον Μάρτη 2015) για τους πόντηδες – εξέδρες της Κέρκυρας, με αίτημα την άμεση αναστολή κάθε κατεδάφισής τους, τη μεταβίβασή τους στην Αυτοδιοίκηση, τη νομιμοποίησή τους και την εκμίσθωσή τους σε επαγγελματίες καικιέρηδες- βαρκάρηδες και επαγγελματίες θαλασσίων σπόρ, όπως γίνεται και με τις παραλίες.

Οι υπουργοί δεν ήταν ενημερωμένοι για το θέμα ούτε για τις 3 αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβούλιου ούτε και για την 4η του Δημοτικού Συμβούλιου Κερκυραίων.
Στον επίσης αρμόδιο υφυπουργό κ.Μπαλάφα ο Γιώργος Καλούδης επέδειξε φωτογραφίες από τις απείραχτες-άθιχτες δύο πανάσχημες-εστίες μόλυνσης αλλά και αισθητικής ρύπανσης μισογκρεμισμένες για 3-4 χρόνια εξέδρες Δασιάς και Ύψου για τις οποίες ήταν καθολική απαίτηση του Λαού και των τουριστικών φορέων η κατεδάφισή τους αλλά τις οποίες η Διοίκηση της Πελοποννήσου και το συνεργείο της Πάτρας δεν τις ακούμπισε και φωτογραφίες από τις καλαίσθητες εξέδρες που γκρέμισε. Αυτό είναι φρενοκομείο, είπε ο Γιώργος Καλούδης.
Οι υπουργοί έδειξαν ειλικρινές ενδιαφέρον για το θέμα και για τη θετική προς τα συμφέροντα της Κέρκυρας επίλυσής του- εναρμονισμένης προς τις παραπάνω αποφάσεις-Ψηφίσματα. Ο συναρμόδιος υφυπουργός κ. Μπαλάφας δήλωσε ότι θα τηλεφωνήσει στον εκτελούντα χρέη Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου στη Πάτρα κ.Παναγιωτόπουλο να σταματήσει η διαδικασία κατεδάφισης.

ΦΩΤΟ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΗΔΕΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις