Δηλώσεις του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουϊκ στην Κεφαλονιά

«ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΔΡΟΦΟΡΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ»
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚΣΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΟΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΙΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
 
«ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ. ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ»
Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ εκπροσώπησε τηνκυβέρνηση στην Κεφαλονιά στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό τουΑγίου Γερασίμου, προστάτη του νησιού.
 
Στο πλαίσιο της μονοήμερης επίσκεψής του στο Αργοστόλι, ο Τέρενς Κουίκ είχεσυνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Επτανήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, μετον οποίο συζήτησαν σημαντικά θέματα που αφορούν και την ΠεριφερειακήΕνότητα των Ιονίων Νήσων αλλά και κάθε νησί ξεχωριστά.
 
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Τέρενς Κουίκ είπε σχετικά:
 
«Με τον κύριο Περιφερειάρχη είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για ταθέματα των Ιονίων Νήσων που θα συνεχιστεί και στην Κέρκυρα, στην έδρα τηςΠεριφέρειας, όταν θα την επισκεφθώ, πιθανότατα το πρώτο σαββατοκύριακο τουΔεκεμβρίου που εορτάζεται και ο Άγιος Σπυρίδωνας.
 
Μιλήσαμε για την ύδρευση και για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο,για θέματα που σχετίζονται με μετασεισμικές εκκρεμότητες εδώ στην Κεφαλονία, γιαζητήματα υποδομών στη Λευκάδα και στους Παξούς, αλλά και για τον ξενοδοχειακότουριστικό «στόλο» της Κέρκυρας, ο οποίος είναι η αλήθεια ότι παρουσιάζει σημείακόπωσης λόγω του χρόνου.
 
Επίσης, άκουσα με πολύ μεγάλη χαρά τον φίλο μου τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο ναμου εκμυστηρεύεται ελέγχους που ξεκίνησε, τόσο σε μεγάλες ξενοδοχειακέςμονάδες όσο και σε Δήμους, σχετικούς με τον βιολογικό καθαρισμό, που στοχεύουνστην προστασία των θαλασσών και του υδροφόρου ορίζοντα.
 
Θεωρώ ότι είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία από την πλευρά του, τα αποτελέσματατης οποίας θα τα ανακοινώσει ο ίδιος όταν ολοκληρωθούν οι ενέργειες στις οποίεςέχει προβεί και εξακολουθεί να προβαίνει.
 
Τέλος τον παρακάλεσα, αν ο καιρός το επιτρέψει όταν επισκεφθώ την Κέρκυρα,παρόλο που θα είναι χειμώνας, να πάμε στα τρία Διαπόντια νησάκια».
 
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με την υπόσχεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής,ο Τέρενς Κουίκ απάντησε:
 
«Οι αμετακίνητοι στόχοι της κυβέρνησης είναι δύο: Η σωστή διαχείριση της τριετούςσυμφωνίας εξόδου από την κρίση, που θα βάλει την Ελλάδα στην τροχιά τηςανάπτυξης και η πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, που επίσης θαβοηθήσουν την πατρίδα μας να μπει στο δρόμο που της αξίζει, με όλους τουςΈλληνες να πληρώνουν λιγότερους φόρους.
 
Όταν κάποιοι εξαπατούν το κράτος, στην ουσία εξαπατούν τους συμπολίτες τους,μετακυλώντας στις πλάτες τους φορολογικά βάρη που οι ίδιοι τα κρύβουν μέσα απόκομπίνες και κλεψιές σε Ελβετικές ή σε «παραδεισένιες» τράπεζες.
 
Όπως βλέπετε, ακόμα και στην περίπτωση του σκανδάλου του ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς,που προκάλεσε ερωτηματικά και αντιδράσεις ως προς την διερεύνησή του, ότι ηΔικαιοσύνη δια του Αντιεισαγγελέα Εφετών Πάτρας, έχει παρέμβει και επιταχύνει τοέργο της. Και μη γελιόμαστεΕδώ στην Κεφαλονιά υπάρχουν, απότι ακούω καιάλλα θέματα για ψάξιμο.
 
Επίσης, εκφράζοντας και εμάς τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, έχωεμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη ότι εφ εξής, δεν θα υπάρξει δικαστικός λειτουργός ήεισαγγελέας σε όλη τη χώρα, για όποια σχετική τοπική ή γενικότερη υπόθεση μεκαταγγελίες για διαφθορά, που θα συμπεριφέρεται με καθυστερήσεις ή με μησυμβατούς τρόπους. Η Δικαιοσύνη δεν το αντέχει
Οι πολίτες δεν το αντέχουν και θέλουν κάθαρση.
 
Αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δεν θα ακολουθήσει τη μεθοδολογία των«άνωθεν εντολών» που βιώναμε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Σέβεται και θαεπιβάλει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».
 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί ο Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε επίσηςμε τον οργανωτικό Περιφερειάρχη Επτανήσων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝΜάκη Πετράτο, τον Πρόεδρο της Συντονιστικής ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝΚεφαλονιάς Βασίλη Καμπίτση και οργανωτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

http://terensquick.blogspot.gr/

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις