Σημαιοστολισμός για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της «28ης Οκτωβρίου 1940»-Πρόγραμμα Εορτασμού

ΣΧΕΤ.: Η αριθ. Πρωτ.: 34888/07-10-2015 (ΑΔΑ: 7Ψ22465ΦΘΕ-ΞΔΜ), Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.

Σε συνέχεια της ανωτέρω σχετικής Απόφασης, ορίζονται για τον φετινό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου τα εξής:
1. Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια, από την ογδόη πρωινή ώρα της 26ης, μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2015.
2. Φωταγώγηση όλων των δημόσιων, δημοτικών καταστημάτων του Νομού, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2015.

«Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940».

ΣΧΕΤ: Το αριθ. πρωτ.: 34889/07-10-2015 (ΑΔΑ:Ω1ΒΣ465ΦΘΕ-ΙΙ8),έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη Χώρα μας, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό και τους αγώνες των λαών, για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου θα πραγματοποιηθεί και φέτος, όπως κάθε χρόνο, με τη μεγαλύτερη δυνατή λαμπρότητα, ιδιαίτερα στα σχολεία και λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους Οργανισμούς.

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ

28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ»

 

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 αρχίζει την ογδόη πρωινή της 26ης και λήγει με την δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2015.

«ΤΡΙΤΗ  27η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015»

Εορταστικές εκδηλώσεις και ομιλίες στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες και τα ΝΠΔΔ. Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς στο Μνημείο των Ηρώων στον Κήπο του Νάπιερ.

«ΤΕΤΑΡΤΗ   28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015»

Στις εκδηλώσεις εορτασμού θα παραστεί ο Υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Ιωάννης Μπαλάφας, ως  Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

Ώρα 07.30πμ.:  Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών Αργοστολίου.

Ώρα 08.00πμ.:  Έπαρση της Σημαίας

Ώρα 10.30πμ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, χοροστατούντος του τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας, Μητροπολίτη Ηλείας, Γερμανού.                                                                                            .

Τον πανηγυρικό της Ημέρας, θα εκφωνήσει η εκπαιδευτικός Μέσης Εκπαίδευσης κ. Αλίκη Γαλιατσάτου – Φιλόλογος, του Β΄ Γυμνασίου Αργοστολίου.

Ώρα 11.30πμ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στον Κήπο του Νάπιερ από τις Πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές, τα Θύματα Πολέμου, και τους εκπροσώπους όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων, τα Πολιτικά Κόμματα και φορείς του Νομού.


Ώρα 12.00:
 Κοινή παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, των Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, σπουδαστών ΑΕΝ, σπουδαστών του Τ.Ε.Ι., μαθητών Δημοτικών – Γυμνασίων – Λυκείων, Λυκείου Ελληνίδων, Προσκόπων – Οδηγών και λοιπών φορέων, προ των επισήμων με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Κεφαλλονιάς, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δεξίωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου.

 

Ώρα 17.30μμ.: Υποστολή της Σημαίας.

Τα της ιεροτελεστίας, παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας και τα της τάξης, η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας.Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης, θα έχει ο υπεύθυνος ομάδας Φυσικής Αγωγής, κ. Γεράσιμος Πολλάτος.

Τελετάρχης, ορίζεται ο υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας κ. Μηνάς Κλαουδάτος. Οι προσκεκλημένοι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στην κατάθεση στεφάνων, στα τηλέφωνα:  2671360530 – 531.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

 

 

ΠΑΝΑΓΗΣ  ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ

 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις