Έγινε η συνάντηση ενημέρωσης για την Διεθνή Τουριστική Έκθεση στο Λουγκάνο Ελβετίας

Ο Δήμος Κεφαλονιάς πρόκειται να συμμετάσχει στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση «Swiss International Holiday Exhibition» που θα γίνει στο Λουγκάνο της Ελβετίας και θα διαρκέσει από τις 30 Οκτωβρίου έως και την 1η Νοεμβρίου.

Στην έκθεση έχει παραχωρηθεί περίπτερο ειδικά για την Κεφαλονιά από το οποίο θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που θα συμβάλουν στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη διαφήμιση και προβολή της Κεφαλονιάς. Συγκεκριμένα θα μοιραστούν ενημερωτικά φυλλάδια που περιέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται ένας τουρίστας για να επισκεφτεί το νησί μας, εκτός όμως από το Δήμο στην έκθεση θα μπορούν να συμμετέχουν σύλλογοι, φορείς αλλά και επαγγελματίες που επιθυμούν να προβάλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στο εξωτερικό.

Για το σκοπό αυτό έγινε σήμερα συνάντηση στα πλαίσια της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου προς ενημέρωση των φορέων και των επαγγελματιών του τουρισμού μετά από πρόσκληση του Αντιδημάρχου Τουρισμού, Ευάγγελου Κεκάτου, για να λυθούν οι όποιες απορίες και ερωτήματα υπάρχουν σχετικά με την παρουσία των ενδιαφερομένων στην Διεθνή Έκθεση.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Χρήστος Λευκαδίτης ο οποίος τόνισε για άλλη μία φορά πόσο σημαντικό είναι επικεντρωθεί η προβολή της Κεφαλονιάς στον εσωτερικό τουρισμό και συγκεκριμένα στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας με παρουσία χορωδιών και χορευτικών συγκροτημάτων,  έτσι ώστε οι βορειοελλαδίτες να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό και την κουλτούρα μας.

Το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γεράσιμος Τιμοθεάτος και ο Πρόεδρος του Σωματείου Επισιτιστικών Επαγγελμάτων “Ο Αρκείσιος”, Χρήστος Καμπανός, οι οποίοι από τη μεριά τους τόνισαν πως πρέπει με κάθε τρόπο να επιμηκυνθεί η τουριστική σεζόν προς όφελος όλων.

Ο κ. Παναγής Μεταξάτος που ασχολείται χρόνια και με μεγάλη επιτυχία με τον αγροτοτουρισμό έθεσε κάποιες επιφυλάξεις για την επιτυχία της συμμετοχής στην έκθεση και αν και κατά πόσον θα αποφέρει τα οφέλη που προσδοκούν, καθώς στην Κεφαλονιά υπάρχει έλλειψη συνεννόησης και συνεργασίας ανάμεσα στους επαγγελματίες, κάτι το οποίο έχει αντίκτυπο στον τουρισμό και στην τοπική οικονομία. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Κεφαλονιά είναι προορισμός που θα έπρεπε να απευθύνεται στους λάτρεις της υπαίθρου, της φύσης, του αγροτοτουρισμού, με την άγρια και σπάνια πανίδα και χλωρίδα που διαθέτει, τον επιβλητικό Αίνο και τα μυστήρια που κρύβει, τα ποτάμια, τα ατέλειωτα μονοπάτια, τα σπήλαια που περιμένουν να ανακαλυφθούν και τόσα άλλα πράγματα πέρα από τις υπέροχες παραλίες και τα καταπληκτικά τοπία που διαθέτει το νησί μας και το κάνει μοναδικό.

Ο κ. Κεκάτος από την πλευρά τόνισε πόσο σημαντικό είναι να αξιοποιηθεί αυτή η έκθεση και να προβληθεί τόσο η Κεφαλονιά όσο και τα προϊόντα που διαθέτει. Και συνέχισε λέγοντας: Αν δεν ήταν σημαντικές οι εκθέσεις θα είχαν καταργηθεί, δεν μπορεί να συγκριθεί με το internet, το internet έχει άλλες δυνατότητες, η δουλειά που γίνεται στις εκθέσεις είναι σημαντική γιατί στηρίζεται στην προσωπική επαφή”.

Η κα Μιλένα Μεσσάρη δήλωσε ότι όχι μόνο θα παραβρεθεί και η ίδια στην έκθεση αλλά θα φέρει και Ιταλούς δημοσιογράφους για να καλύψουν το γεγονός, στην Έκθεση έχει δηλώσει συμμετοχή και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού, το ΤΕΕ Κεφαλονιάς, με τον Σταύρο Τραυλό να δίνει το παρών στην συνάντηση μαζί του και η μηχανικός και συνεργάτης του, Χριστίνα Πεφάνη. Στη συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής παραβρέθηκαν και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε θέματα Τουρισμού όπως ο κ. Χρήστος Γασπαράτος, ο κ. Δημήτρης Βαρδαραμάτος ο κ. Δελλαπόρτας, μεσίτης, ο κ. Αυγερινός από τη Σάμη και φυσικά η κα Αλεξάνδρα Κούλακ που παρουσίασε ένα πραγματικά εξαιρετικό βίντεο με τοπία και μέρη της Κεφαλονιάς, δοσμένα από άλλη οπτική ματιά, βίντεο που ετοιμάζουν τα παιδιά της για να προβάλουν την Κεφαλονιά στην Γερμανική αγορά δίνοντάς μας μία πρόγευση για το τι περιλαμβάνει.

20151019_185326 20151019_185248 20151019_185203 20151019_185128 20151019_18511620151019_191735

20151019_185103

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις