Δεν κατεβαίνει στις εκλογές το ΚΙΔΗΣΟ

Χωρίς τη συμμετοχή του ΚΙΔΗΣΟ θα γίνουν οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, όπως γνωστοποίησε αργά το βράδυ της Τρίτης (1/9) ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο πρόεδρος του κόμματος, λοιπόν, και πρώην πρωθυπουργός προχώρησε σε δήλωση, βάσει της οποίας προκύπτει ότι το ΚΙΔΗΣΟ αδυνατεί να πάρει μέρος στην εκλογική διαδικασία λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Είναι προφανές, πάντως, ότι ο Γ. Παπανδρέου έχει λάβει υπ’ όψιν τόσο τα αρνητικά μηνύματα των πρώτων δημοσκοπήσεων, που έφερναν και πάλι το κόμμα του εκτός Βουλής, όσο και την αδυναμία συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, οπότε δεν είναι και τόσο πειστική η αναφορά στο οικονομικό κομμάτι.
Αναλυτικά, η δήλωση Παπανδρέου: «Ό,τι κάναμε δικαιώθηκε.
Πορευτήκαμε πάντα με συνέπεια στις αρχές μας και με αξιοπρέπεια.
Συγκρουστήκαμε και συγκρουόμαστε με κατεστημένες αντιλήψεις, πρακτικές και συμφέροντα.
Με κατεστημένα, που όλο και περισσότερο στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, πλήττουν τη Δημοκρατία. Υπονομεύουν τη δημοκρατική έκφραση του πολίτη, καθώς αποτελούν καθοριστικό παράγοντα στη λειτουργία των ΜΜΕ και τη στήριξη παραγόντων της πολιτικής με αντάλλαγμα να γίνονται υποχείριά τους.
Σε ό,τι με αφορά, δεν έγινα και δεν θα γίνω.
Αγωνιστήκαμε ήδη σε δύο εκλογικές μάχες μέσα σε λίγους μήνες με πενιχρά μέσα.
Απέναντι στις επιλογές και την απροκάλυπτα αρνητική στάση των κατεστημένων δυνάμεων της χώρας.
Τα οικονομικά μέσα που διαθέτουμε δεν επιτρέπουν να συμμετέχουμε με αξιοπιστία σε μια τρίτη μάχη άμεσα.
Ευχαριστώ όλους για τον αγώνα που δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε. Δυναμώνοντας το κίνημά μας, ώστε να αποτελέσει τον καταλύτη της ανασυγκρότησης του προοδευτικού χώρου, προκειμένου να υπηρετήσουμε αποτελεσματικά και με συνέπεια τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και της χώρας.
Ευχαριστώ προσωπικά, κάθε φίλο, κάθε μέλος, κάθε στέλεχος του κινήματος».

http://www.a-sports.gr/

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις