OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η 15η Πανσέληνος στον Κήπο της Σύγχρονης Πινακοθήκης Ροδόπη του Κώστα Ευαγγελάτου

ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΦΩΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥ

Η 15η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ  ΡΟΔΟΠΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ.

Με λαμπρότητα και μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκε στο φιλόξενο κήπο της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι, του εικαστικού, λογοτέχνη, θεωρητικού της σύγχρονης τέχνης και περφόρμερ Κώστα Ευαγγελάτου, η 15η  ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ, με την παρουσία καλλιτεχνών, λογοτεχνών, ιστορικών της τέχνης, επιστημόνων, δημοσιογράφων και πολλών ντόπιων και ξένων φιλοτέχνων.

Ήταν Αύγουστος του 2001 όταν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διαμόρφωσης των χώρων και του κήπου του πατρικού σπιτιού του Κώστα Ευαγγελάτου σε εκθεσιακό κέντρο στην παλιά συνοικία της Ανάληψης και πραγματοποιήθηκε η πρώτη ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ, με την παρουσία μάλιστα καλλιτεχνών μελών του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος που είχαν έρθει στο Αργοστόλι και του Γάλλου συλλέκτη Φιλίπ Ζαμέ που “βάφτισε” στην ομιλία του τον χώρο “LE CARREFOUR DES ARTS”!. Έκτοτε για 15 συνεχείς χρονιές παρά τις όποιες δυσκολίες και συγκυρίες η καλλιτεχνική πολυδιάστατη σύναξη- επτανησιακή βεγγέρα, με Performance στη λίθινη ΜΩΒ ΣΚΗΝΗ-MAUVE STAGE του κήπου, γίνεται με επιτυχία και πάντα με ενδιαφέρουσες και τολμηρές αισθητικές προτάσεις που έχουν συντελέσει στην καθιέρωση της και τη θετική της αποδοχή.

Την φετινή καλλιτεχνική επέτειο και την ενοραματική, δημιουργική και ψυχαγωγική εκδήλωση υπό το φως της Αυγουστιάτης πανσελήνου παρουσίασε η κα. Αγγελική Κοκκολιάδη-Γαρμπή. Την επέτειο του Κώστα Ευαγγελάτου προλόγισε τιμητικά ο  Πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Κώστας Καρούσος επισημαίνοντας την καλλιτεχνική αλλά και την κοινωνική του προσφορά. Επαινετικό χαιρετισμό έκανε επίσης ο έφορος της ΕΕΛ κ. Γιώργος Μαρινάκης.

Ο Κώστας Ευαγγελάτος απήγγειλε εύστοχα το ποίημα  ΤΟ ΧΑΙΡΕ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ (1903) του ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ. Το υψηλής έμπνευσης και έκφρασης ποίημα που συνέθεσε ο μεγάλος Ποιητής για την περίσταση της ιστορικής παράστασης της “Ορέστειας” του Αισχύλου στη δημοτική γλώσσα ενθουσίασε και συγκίνησε με τα διαχρονικά του μηνύματα το κοινό .

Ο νέος  μουσικός, δάσκαλος κλασικής κιθάρας Γεράσιμος Σκλαβουνάκης  που δραστηριοποιείται μουσικά και εκπαιδευτικά στην Κεφαλονιά, έπαιξε με την κιθάρα του ευαίσθητα μελωδικά μουσικά κομμάτια προκλασικών συνθετών.

Η διακεκριμένη και βραβευμένη χορογράφος και σκηνοθέτις Φένια Αποστόλου ερμήνευσε θεατρικά τα επιγραμματικά ποιήματα του Κώστα Ευαγγελάτου, από τα Επι-γραφήματα του για τη Μαρία Κάλλας, στο διασκευασμένο απόσπασμα από το γνωστό χορευτικό έργο της “Chair’s Tragedy”, αφιερωμένο στη μεγάλη σοπράνο, με ερμηνεύτρια την εκλεκτή χορεύτρια Σίλια Καρφοπούλου. Το “Chair’s Tragedy”, παραγωγή του Χοροθεάτρου “Λυδία Λίθος” έχει παρουσιαστεί σαν Ελληνική συμμετοχή και διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ. Είναι μια μοντέρνα και τολμηρή ψυχοκινητική χορογραφία για την βασανιστική αναμονή επιστροφής του ερωτικού συντρόφου…Η ιδιότυπη χορογραφία της Φένιας Αποστόλου και η συγκλονιστική ενσάρκωση της ηρωίδας από την Σίλια Καρφοπούλου εντυπωσίασε έντονα και χειροκροτήθηκε θερμά!!

Η όμορφη βραδιά ολοκληρώθηκε με δεξίωση στον κατάφυτο  κήπο που έμοιαζε παραμυθένιος από το φως του ολόγιομου φεγγαριού, τις ευφάνταστες λίθινες εικαστικές συνθέσεις ” Λιθοκολλάζ” του Κώστα Ευαγγελάτου και τους ατμοσφαιρικούς μουσικούς ήχους συνθέσεων του Nicofilimon.

Στους πολλούς  καλεσμένους προσφέρθηκε άφθονο κεφαλονίτικο κρασί από το Stateri, παροδοσιακά γλυκά και μάντολες από τη ” Βοσκοπούλα”, γλυκά του κουταλιού και ηδύποτα από το “Αρμάρι της Νιόβης”, εκλεκτά εδέσματα και σπιτικά γλυκά.

 Η Πανσέληνος στον κήπο  φώτισε και φέτος πανοραμικά και δυναμικά το εκθεσιακό σταυροδρόμι τεχνών και ιδεών που ιδρύθηκε στο Αργοστόλι, τη γενέθλια πόλη του Κώστα Ευαγγελάτου, που σε  καιρούς κρίσης προσφέρει, χωρίς καμία ηθική ή οικονομική υποστήριξη από δημόσιο, δημοτικό ή κρατικό φορέα, υψηλή αισθητική χαρά και συγκίνηση, ενώ αναμοχλεύει και οπτικοποιεί δημιουργικά πνευματικές καταστάσεις και προσεγγίσεις.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ” ΛΙΘΟΚΟΛΛΑΖ” ΜΕΧΡΙ 26 ΣΕΠΤ. 2015

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: Ι. ΜΕΣΟΛΩΡΑ 7 ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΟΣ, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

πληροφορίες: 26710 28501, 6944621286.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΒΑΣΩ ΛΕΒΕΝΤΑΚΟΥ, ΔΩΡΑ ΜΑΡΚΑΤΟΥ

ΒΑΣΩ ΛΕΒΕΝΤΑΚΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΣΤΕΛΛΑ ΚΟΜΗΝΑ - Αντιγραφή

ΒΑΣΩ ΛΕΒΕΝΤΑΚΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΣΤΕΛΛΑ ΚΟΜΗΝΑΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΟΥΣΟΣ - Αντιγραφή

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΟΥΣΟΣΔΑΜΙΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ, ΙΣΑΒΕΛΛΑ ΒΑΣΙΛΑΤΟΥ, ΛΑΖΑΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - Αντιγραφή

ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ, ΙΣΑΒΕΛΛΑ ΒΑΣΙΛΑΤΟΥ, ΛΑΖΑΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.JPG

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΗΛΙΑΣ ΤΟΥΜΑΣΑΤΟΣ, ΕΥΡΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ-ΜΠΟΖΑ

Κ.ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΓΑΡΜΠΗΣ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΚΚΟΛΙΑΔΗ-ΓΑΡΜΠΗ, ΠΑΝΟΣ ΓΑΡΜΠΗΣ - Αντιγραφή

Κ.ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΓΑΡΜΠΗΣ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΚΚΟΛΙΑΔΗ-ΓΑΡΜΠΗ, ΠΑΝΟΣ ΓΑΡΜΠΗΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΑΘΗΝΑ ΜΟΥΙΚΗ, ΝΤΑΝΥ ΜΑΡΤΖΩΚΑΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΕΟΦΥΤΟΣ, ΛΙΖΑ ΜΕΡΛΙΝ-ΒΑΣΙΛΑΤΟΥ, ΚΑΡΛΟ ΤΟΜΑΖΙΑΝ

ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΟΥΣΟΥ

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΟΥΣΟΥ

ΣΙΛΙΑ ΚΑΡΦΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΙΛΙΑ ΚΑΡΦΟΠΟΥΛΟΥ

ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ

ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ

ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ 1 - Αντιγραφή

ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ 1

ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ 2 - ΑντιγραφήΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ 2

ΦΙΛΟΤΕΧΝΟΙ
ΦΙΛΟΤΕΧΝΟΙ

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ 1
ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ 1

ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ
ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις