Ο λογαριασμός με φόρους που στέλνει η εφορία το επόμενο διάστημα

Ο λογαριασμός με φόρους που στέλνει η εφορία το επόμενο διάστημα.

Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι του νέου μνημονίου, εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι καλούνται ήδη να πληρώσουν το φουσκωμένο λογαριασμό, σε αρκετές, μάλιστα περιπτώσεις, αυτό θα γίνει πριν από τις εκλογές αν και το μεγαλύτερο μέρος της φοροκαταιγίδας έρχεται μετά τις εκλογές. Ξεκινώντας από την εισφορά αλληλεγγύης, που αυξάνεται κατά 30% για τα εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, η παρακράτησή της από τους μισθούς αναμένεται με τη μισθοδοσία του Σεπτεμβρίου.

Για παράδειγμα μισθωτός με εισόδημα 32.000 ευρώ το χρόνο ή 2.285 ευρώ το μήνα, μέχρι σήμερα έχει παρακράτηση της εισφοράς 32 ευρώ μηνιαίως. Από τον επόμενο μήνα το ποσό αυξάνεται στα 45 ευρώ, όμως επειδή για φέτος θα πληρώσει αναδρομικά τη διαφορά 9 μηνών θα του παρακρατούνται 72 ευρώ κάθε μήνα έως το τέλος του έτους. Συμπληρωματικά εκκαθαριστικά θα λάβουν όσοι ιδιοκτήτες ΙΧ μεγάλου κυβισμού, αλλά και αγρότες πλήρωσαν από νωρίς το φόρο εισοδήματος.

Κι αυτό γιατί ο φόρος πολυτελείας για τα οχήματα άνω των 2500 κυβικών αυξάνεται από το 10% στο 13%. Έτσι, ιδιοκτήτης ΙΧ 2500 κυβικών, που πλήρωσε πριν το τέλος Ιουλίου 1330 ευρώ φόρο πολυτελείας, πλέον είναι υποχρεωμένος να καλύψει τη διαφορά έως τα 1730 ευρώ, που διαμορφώνεται ο φόρος. Αναμένεται λοιπόν να λάβει συμπληρωματικό ειδοποιητήριο για να πληρώσει επιπλέον 400 ευρώ. Αγρότες που έχουν ήδη πληρώσει το φόρο εισοδήματος θα λάβουν νέα “ραβασάκια”, καθώς η προκαταβολή φόρου διπλασιάζεται αναδρομικά.

Για αγρότη που πλήρωσε ήδη φόρο 5.000 ευρώ και προκαταβολή φόρου 1375 ευρώ, αναμένεται συμπληρωματικό εκκαθαριστικό προκειμένου να καταβάλει άλλα 1375 ευρώ. Συνολικά, οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν φόρους 12,4 δισ. ευρώ μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Μόνο τα φυσικά πρόσωπα θα πληρώσουν έως τα τέλη Νοεμβρίου 3 δισ. ευρώ για φόρο εισοδήματος, ενώ οι επιχειρήσεις άλλα 2 δισ. ευρώ. Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, ύψους 3,2 δισ. ευρώ, τα οποία θα πληρωθούν σε 5 δόσεις έως τον Φεβρουάριο, ενώ το Νοέμβριο έρχονται και τα τέλη κυκλοφορίας, για τα οποία οι οδηγοί θα πληρώσουν 1,1 δισ. ευρώ.

www.dikaiologitika.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις