15η Πανσέληνος στον κήπο της Σύγχρονης Πινακοθήκης Ροδόπη

Το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015, ώρα 9μμ, θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της έκθεσης γλυπτικών κατασκευών και ζωγραφικών έργων του Κώστα Ευαγγελάτου στην Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη, Ι. Μεσολωρά 7 και Βύρωνος, Αργοστόλι Κεφαλονιάς, επετειακή εκδήλωση για τα 15 χρόνια λειτουργίας της. Την καλλιτεχνική επέτειο θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Κώστας Καρούσος.

Θα γίνει επίσης ξενάγηση στην έκθεση των “ΛΙΘΟΚΟΛΛΑΖ” και σε συλλεκτικά εικαστικά εκθέματα της Villa Ροδόπη από τον καλλιτέχνη.

Στις 10.15 μμ θα αρχίσει η ετήσια καλλιτεχνική επτανησιακή “βεγγέρα”, με Performance στη λίθινη ΜΩΒ ΣΚΗΝΗ-MAUVE STAGE του κήπου, το πρόγραμμα της οποίας θα παρουσιάσει η κα Αγγελική Κοκκολιάδη- Γαρμπή.

Ο δάσκαλος κλασικής κιθάρας Γεράσιμος Σκλαβουνάκης θα ερμηνεύσει έργα των SCARLATTI και DE NARVAEZ.

Ο Κώστας Ευαγγελάτος θα απαγγείλει το αριστουργηματικό ποίημα ΤΟ ΧΑΙΡΕ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ (1903) του ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ. Το υψηλής έμπνευσης και έκφρασης ποίημα συνέθεσε ο μεγάλος Ποιητής για την περίσταση της ιστορικής παράστασης της “Ορέστειας” του Αισχύλου στη δημοτική γλώσσα. Η παράσταση αυτή σηματοδότησε τότε πλήθος αντιδράσεων από τους αντιδημοτικιστές “γλωσσαμύντορες”. Ο Κώστας Ευαγγελάτος δεν θα αποδώσει το γλωσσικά πλούσιο και δύσκολο ποίημα ως “ηθοποιός”, αλλά με την ιδιότητα του λογοτέχνη και περφόρμερ.

Στη συνέχεια η διακεκριμένη και βραβευμένη χορογράφος και σκηνοθέτις Φένια Αποστόλου θα απαγγείλει επιγραμματικό ποίημα του Κώστα Ευαγγελάτου, από τα Επι-γραφήματα του για τη Μαρία Κάλλας και θα παρουσιαστεί απόσπασμα από την χορογραφία της “Chair’s Tragedy”, αφιερωμένη στη μεγάλη σοπράνο, με ερμηνεύτρια την εκλεκτή χορεύτρια Σίλια Καρφοπούλου. Το έργο συνοδεύει μουσικά η άρια “Casta Diva” από την όπερα Norma του Bellini με τη συγκλονιστική ερμηνεία της Κάλλας.

Το “Chair’s Tragedy”, παραγωγή του Χοροθεάτρου “Λυδία Λίθος” είναι μια μοντέρνα και τολμηρή ψυχοκινητική χορογραφία για την βασανιστική αναμονή επιστροφής του ερωτικού συντρόφου, μια άρια που γίνεται εμμονή…Το έργο είχε επιλεχθεί από διεθνή επιτροπή να συμμετάσχει στη πλατφόρμα του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με θέμα Γέφυρα Αθήνα-Βερολίνο το 2008. Έχει συμμετάσχει σε πολλά εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χανιά, Αλμάντα Πορτογαλίας και πρόσφατα στο Palazzo Flangini στην Βενετία).

Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη  δεξίωση στον κήπο κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: Ι. ΜΕΣΟΛΩΡΑ 7 ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΟΣ, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

πληροφορίες: 26710 28501, 6944621286.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΗΠΟΥ: ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΟΥ 8- έναντι MEGA και Εφορίας Αρχαιοτήτων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για φιλότεχνους ενήλικες.-

www.rodopicollection.blogspot.com

Chair'sTragedy VILLA RODOPI, GARDEN VILLA RODOPI. ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΚΛΑΒΟΥΝΑΚΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ, ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ, 2015 ΣΙΛΙΑ ΚΑΡΦΟΠΟΥΛΟΥ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις