Ανοιχτή επιστολή στον Συντονιστή του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής καθηγητή Παναγιώτη Λιάργκοβα

Αθήνα, 26-6-2015

Αξιότιμε κ. Καθηγητή,
Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι το Γραφείο σας θα προχωρήσει στην εκπόνηση συγκριτικής μελέτης για την έμμεση φορολογία στην Ε.Ε., με έμφαση στην ειδική περίπτωση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε νησιωτικές περιοχές.
Χωρίς να θέλουμε να τοποθετηθούμε ανταγωνιστικά, θα πρέπει κατά την εκπόνηση της σχετικής μελέτης να λάβετε υπόψη και τα νησιά του Ιονίου, που άδικα στερήθηκαν τόσα χρόνια τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του μειωμένου ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά του Αιγαίου.
Ενώ όλα τα νησιά μας συνολικά συμβάλλουν αποτελεσματικά στον ΑΕΠ της χώρας, εν τούτοις για τους κατοίκους τους αυτό γίνεται με σημαντικό οικονομικό κόστος.
Στο βαθμό που καμμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει αντιμετωπίσει το ζήτημα της νησιωτικότητας σαν μειονέκτημα και κανένα κράτος της Ε.Ε δεν αποτελείται από 1.500 κατοικημένα νησιά, κάθε ειδική ρύθμιση για μείωση του ΦΠΑ δεν θεωρείται «ευνοϊκή» μεταχείριση, αλλά ίσου μέτρου.

Με τιμή

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Βουλευτής Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις