Σύσκεψη για τους Ρομά στο γραφείο του Περιφερειάρχη

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του περιφερειάρχη με βασικό θέμα τη βελτίωση συνθηκών της καθημερινότητας των Ρομά και των κατοίκων των γύρω περιοχών αλλά και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας .
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος, ο δήμαρχος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος, ο αντιπεριφερειάρχης απασχόλησης κοινωνικής μέριμνας και εθελοντισμού Αλ. Μιχαλάς, εκπρόσωποι του λιμενικού σώματος, της αστυνομίας, της Π.Υ και υπηρεσιακοί παράγοντες της περιφέρειας..
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά στα προβλήματα που υφίστανται στον καταυλισμό και στην ευρύτερη περιοχή και αποφασίστηκε η εφαρμογή μιας σειράς άμεσων μέτρων με βάση τη συνεργασία και το συντονισμό όλων των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων.
Βασικός στόχος είναι η ομαλή ένταξη των Ρομά στο κοινωνικό σύνολο και η αντιμετώπιση της παραβατικότητας, όταν και όπου αυτή εντοπίζεται.

Ειδικότερα ο περιφερειάρχης δήλωσε: «Η εφαρμογή μιας σειράς πολιτικών για τη βελτίωση της θέσης των Roma, όπως πολιτικές απασχόλησης, πολιτικές ενημέρωσης για τις συνέπειες από την καύση των ελαστικών, πολιτικές ανάπτυξης πολιτιστικών θεσμών στην κοινότητα, συνοδευόμενες από την κατασταλτική λειτουργία των υπηρεσιών τήρησης της τάξης, είναι βέβαιο ότι μπορούν να οδηγήσουν σε θετικό αποτέλεσμα και να δημιουργήσουν γερή βάση για νέες πολιτικές, ταχύτερης ενσωμάτωσης στο κοινωνικό σύνολο».

Να σημειωθεί ότι χθες το μεσημέρι είχε προηγηθεί συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Αλ. Μιχαλά με τον αντιδήμαρχο Γ. Καρύδη, με τους προέδρους των Τ.Σ. και τους εκπροσώπους των φορέων της περιοχής για το ίδιο θέμα ενώ πρόσφατα το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε εγκρίνει την περιφερειακή στρατηγική για την κοινωνική ένταξη των Ρομά στην ΠΙΝ υπογραμμίζοντας, ότι οι όποιες ενέργειες γίνουν θα είναι προϊόν διαλόγου και συνεργασίας όλων των μερών.

ΡΟΜΑ ΡΟΜΑ2

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις