Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Παράσταση φορέων στον ΟΑΕΕ

Την Τετάρτη 01-04-2015 από κοινού, 0 εμποροεπαγγελματικός σύλλογος Κεφαλονιάς-Ιθάκης, ο σύνδεσμος υδραυλικών και η γραμματεία Κεφαλονιάς-Ιθάκης της ΠΑΣΕΒΕ πραγματοποιήσαμε παράσταση στο τοπικό παράρτημα του ΟΑΕΕ με θέμα τις συντάξεις και το ασφαλιστικό.

Απαιτήσαμε να δοθούν λύσεις σύμφωνα με τα παρακάτω αιτήματα:

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
 Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης για όλους του συνταξιούχους.
 Καταβολή των συντάξεων, με βάση τα κατοχυρωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, με ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού.
 Κρατική χρηματοδότηση ικανή να βγάλει τον ΟΑΕΕ από το σημερινό αδιέξοδο.
 Αύξηση της βασικής σύνταξης στα 486 € από 220 € (όπως και στο ΙΚΑ), επέκταση της σε όλους τούς συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, υπολογισμός των εισφορών που έχουν καταβληθεί, πάνω από την βασική σύνταξη.
 Συνταξιοδότηση όλων των ασφαλισμένων που συμπληρώνουν συντάξιμη ηλικία, με βάση τις εισφορές που ήδη έχουν καταβάλει και οριστική διαγραφή των χρεών τους.
 Προσωρινή σύνταξη μέσα σε ένα μήνα από την κατάθεση της αίτησης συνταξιοδότησης και οριστική μέσα σε έξι μήνες.
 Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώτος με προοπτική την παραπέρα μείωση τους.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
 Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
 Ανανέωση όλων των βιβλιάριων υγείας ανεξάρτητα χρεών.
 Θεσμοθέτηση τέλους επί των κερδών των επιχειρήσεων, κλιμακούμενου προοδευτικά, υπέρ του ΟΑΕΕ, για κέρδη ή ατομικό εισόδημα άνω των 20.000 €.
 Να μην μπει χέρι στα αποθεματικά του ταμείου.

Το Δ.Σ. του συλλόγου

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις