Ανδρέα Παντελιός: Δημιουργία Λέσχης Κεφαλονίτικης Γαστρονομίας

Σε συνέχεια των εξειδικευμένων διαλέξεων που διοργάνωσε την περασμένη εβδομάδα το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με θέμα Επτανησιακή Διατροφή και  Τουρισμός, στα πλαίσια της ανάδειξης του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως διεθνούς πόλου εκπαίδευσης και καινοτομίας, σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα με σκοπό την επέκταση του σήματος της παραδοσιακής κουζίνας σε νέους εστιάτορες.

Απώτερος σκοπός είναι η προβολή και η ανάδειξη της τοπικής παραδοσιακής κουζίνας που κοντεύει να εκλείψει τα τελευταία χρόνια, καθώς οι πολλοί εστιάτορες προσπαθούν να καλύψουν κάθε ανάγκη των πελατών προσφέροντάς τους πολλά και διαφορετικά μενού, που πολλές φορές δεν συνάδουν με την κουλτούρα και την παράδοσή μας. Με αποτέλεσμα ο πελάτης που θέλει να δοκιμάσει την παραδοσιακή Κεφαλονίτικη κουζίνα να φεύγει απογοητευμένος. Το σήμα που θα πάρουν τα εστιατόρια θα πιστοποιεί ότι οι ιδιοκτήτες ακολουθούν τις παραδοσιακές συνταγές και ότι χρησιμοποιούν τα τοπικά προϊόντα.

Την ημερίδα χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ναπολέων Μαραβέγιας εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το έργο που παράγει το ΤΕΙ ενώ την ημερίδα προλόγισε ο αναπληρωτής καθηγητής του ΤΕΙ και επιστημονικός Υπεύθυνος Δράσης, Ανδρέας Βιτωράτος, ο οποίος μίλησε για την Παρασοδιακή Επτανησιακή Διατροφή και το ρόλο της στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αναπληρωτής καθηγητής ΕΑΠ, Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην θρεπτική αξία της διατροφής στην ανθρώπινη υγεία. Την ημερίδα έκλεισε ο υπεύθυνος της εταιρείας Mythos Catering, Ανδρέας Παντελιός, ο οποίος αναφέρθηκε στην δημιουργία Λέσχης Κεφαλονίτικης Γαστρονομίας.

Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές οι επιχειρηματίες σκεπτόμενοι το κόστος είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν την ποιότητα του προϊόντος που προσφέρουν στον πελάτη δημιουργώντας μία άσχημη εικόνα προς τα έξω. Ζούμε σε ένα νησί που είναι πλούσιο σε παραγωγή λαχανικών, οπωροκηπευτικών, φρούτων, ψαριών και κρέατος, ίσως θα ήταν καλύτερα να εντάξουμε την χρήση των τοπικών προϊόντων που πλουσιοπάροχα προσφέρει η φύση στην κουζίνα μας.

Η πρωτοβουλία του επιχειρηματία, Ανδρέα Παντελιού για δημιουργία Λέσχης Κεφαλονίτικης Γαστρονομίας, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας και το Σωματείο Επισιτιστικών Επαγγελμάτων “Ο Αρκείσιος” έχει σαν στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση νέων και πιο έμπειρων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης δίνοντας βάση σε θέματα που ταλαιπωρούν τους επαγγελματίες του κλάδου όπως το κόστος, η προμήθεια των υλικών και οι πρώτες ύλες.

Σε δηλώσεις που μας έκανε ο κ. Παντελιός αμέσως μετά το τέλος της ημερίδας είπε μεταξύ άλλων αναφορικά με την δημιουργία της Λέσχης Γαστρονομίας: “Η Λέσχη Κεφαλλονίτικης Γαστρονομίας είναι μια ιδέα που συζητιέται τα τελευταία δύο χρόνια από τον “Αρκείσιο” και είναι μια απόφαση την οποία την πήραμε με τη βοήθεια του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Ο κ. Βιτωράτος με αυτά τα εξαιρετικά σεμινάρια που έκανε κατάφερε να μας βάλει το λιθαράκι από το οποίο ξεκινάμε τη Λέσχη. Η πρώτη συνάντηση ορίζεται στα τέλη Απριλίου, θα γίνει στο “Mythos” και θα είναι ένα συμπόσιο, στο οποίο είναι καλεσμένοι όλοι οι εστιάτορες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης”.

1-DSC06881 1-DSC06882 1-DSC06885 1-DSC06886 1-DSC06887 1-DSC06889 1-DSC06890 1-DSC06891 1-DSC06894 1-DSC06896 1-DSC06897 1-DSC06900 1-DSC06902 1-DSC06905 1-DSC06907

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις