Οφειλές ΟΑΕΕ: Από την Πέμπτη η νέα ρύθμιση [Η Εγκύκλιος]

Από αύριο, Πέμπτη 2 Απριλίου, θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις, για ένταξη στη νέα ρύθμιση οφειλών προς Ασφαλιστικά Ταμεία και οι οφειλέτες του Οργανισμού Απασχόλησης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.Στη ρύθμιση εντάσσονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 31.12.2014, ενώ η υποβολή αιτήσεων ένταξης στη νέα ρύθμιση πραγματοποιείται έως την 30.04.2015.

Στη νέα ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν όλοι οι ασφαλισμένοι (ενεργοί και σε διακοπή, σε κύρια και επικουρική ασφάλιση), πλην των προαιρετικά ασφαλισμένων (αυτασφάλιση) και αυτών που έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης.

Σχετικά με τους τρόπους εξόφλησης, προβλέπονται τα ακόλουθα:

α. Εφάπαξ εξόφληση, ποσοστό έκπτωσης 100%

β. Έως 36 δόσεις, ποσοστό έκπτωσης 80%

γ. Από 37 έως 50 δόσεις, ποσοστό έκπτωσης 70%

δ. Από 51 έως 72 δόσεις, ποσοστό έκπτωσης 60%

ε. Από 73 έως 100 δόσεις, ποσοστό έκπτωσης 50%.

Ακολουθεί σε επισυναπτόμενο αρχείο .pdf ολόκληρη η Εγκύκλιος:

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ | Προβολή/κατέβασμα
epoli.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις