27 Νοεμβρίου 2020, Παρασκευή

Συνεδρίασε η Τουριστική Επιτροπή-Απολογισμός Σπύρου Γαλιατσάτου για τους 6 μήνες θητείας

Συνεδρίασε η Τουριστική Επιτροπή παρουσία παραγόντων αλλά και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον ευαίσθητο και πολύ σημαντικό τομέα του τουρισμού από τον οποίο περιμένει πολλά το νησί μας, καθώς ως γνωστόν ο τουρισμός συμβάλει ουσιαστικά στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Η Επιτροπή συνεδρίασε υπό τον Πρόεδρο και Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Ευάγγελο Κεκάτο, τον πλέον αρμόδιο για θέματα τουρισμού, δίνοντας κάθε φορά το βήμα σε επιχειρηματίες και πράκτορες του τουρισμού να αναφερθούν στα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν αλλά και να προτείνουν λύσεις και ιδέες οι οποίες θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει το νησί μας.

Την χθεσινή συνεδρίαση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Τουρισμού, Σπύρος Γαλιατσάτος, ο οποίος έκανε και απολογισμό της 6μηνης θητείας του.

Αναφέρθηκε εκτενώς στις επαφές που είχε με σημαντικούς παράγοντες του τουρισμού αλλά και δημοσιογράφους όπως με την μεγαλύτερη γερμανική εφημερίδα Frankfurt Allgemeiner ενώ αρχές Μαϊου αναμένουμε δημοσιογράφους οι οποίοι θα ταξιδέψουν για να γνωρίσουν τα νησιά μας και να τα προβάλουν στο εξωτερικό. Με ικανοποίηση μάθαμε ότι συμβασιοποιήθηκε η διαδικτυακή παρουσία των νησιών μας στο Discover Greece, με παρουσιάσεις οι οποίες θα ξεκινήσουν από την Κέρκυρα.

Στο Βερολίνο ο κ. Γαλιατσάτος είχε συνομιλίες και με τον αντιπρόεδρο του καναλιού CNN,  έτσι ώστε να ενισχυθεί η παρουσία των Ιόνιων Νησιών σε όλη την Ευρώπη. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων όπως ανέφερε ο κ. Γαλιατσάτος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το Travel Channel και θα υπάρχει συνεργασία και με τον ΑΝΤ1  αλλά και επαρχιακά ΜΜΕ για να τονωθεί ο εσωτερικός τουρισμός κάτι που έχει πέσει τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Γαλιατσάτος στον απολογισμό του έκανε αναφορά και στο καυτό θέμα της ΕΤΙΝ όπου αναμένουμε το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για τον διαχειριστικό έλεγχο. Σύντομα όπως μας ενημέρωσε ο κ. Σπύρος Γαλιατσάτος θα έχουμε πτήσεις από Βόρεια Βρετανία όπως Γλασκόβη και Εδιμβούργο μέσω της εταιρείας Jet2.com.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ευάγγελος Κεκάτος στον χαιρετισμό στα μέλη της Επιτροπής και στους προσκεκλημένους αναφέρθηκε στην δυναμική παρουσία της Κεφαλονιάς στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, όπως στην Σουηδία όπου η Ελλάδα πρωταγωνίστησε. Όπως τόνισε ο κ. Κεκάτος, επειδή πολλά ακούγονται για τις εκθέσεις τουρισμού και για κατά πόσο είναι αποτελεσματικές στην αύξηση των επισκεπτών στο νησί μας, “Κανείς δεν μπορεί ακυρώσει και να αντικαταστήσει την προσωπική επαφή”.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κυκλική κουβέντα των παρεβρισκομένων με τον Αντιπρόεδρο Χρήστος Λευκαδίτη να μιλάει για τα υδροπλάνα, το ενδιαφέρον Νορβηγική εταιρείας για τα πλωτά λιμάνια αλλά και στην αναγκαιότητα σύστασης μίας επιτροπής που θα ελέγχει την ποιότητα παροχής υπηρεσιών στους επισκέπτες του νησιού μας. Στην συνεδρίασε παραβρέθηκε και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής οποίος ετοιμάζει δύο προγράμματα επιδοτούμενα για ανακαίνιση τουριστικών καταλυμάτων για έγκριση από την Περιφέρεια.

Τουριστική Επιτροπή

1-DSC06718 1-DSC06719 1-DSC06721 1-DSC06723 1-DSC06725 1-DSC06727 1-DSC06730 1-DSC06731 1-DSC06732 1-DSC06733 1-DSC06735 1-DSC06737 1-DSC06738 1-DSC06739 1-DSC06740 1-DSC06743

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις