Διονύσης Λυκούδης: Με την Κεφαλονιά δεν θα παίξει κανένας

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε νωρίτερα σήμερα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Διονύσης Λυκούδης για να ενημερώσει τον κόσμο για το τι συζητήθηκε με τον υπ. Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη τόσο στην σύσκεψη που είχαν κεκλεισμένων των θυρών όσο και στην ανοιχτή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ληξούρι για να ενημερωθούν οι Παλικισιάνοι για την πορεία των έργων.

Δριμύς και καταγγελτικός ήταν ο λόγος του κ. Λυκούδη σε σχέση με όσα διαδραματίστηκαν στην πολυσυζητημένη και πολυαναμενόμενη ανοιχτή σύσκεψη στο Ληξούρι καθώς ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας χαρακτηριστικά: “Με την Κεφαλονιά δεν θα παίξει κανένας. Ούτε η Κυβέρνηση, ούτε ο υπουργός, ούτε βουλευτής, ούτε Περιφερειάρχης, ούτε Δήμαρχος, ούτε αντιδήμαρχος”! Και συνέχισε ο κ. Λυκουδης: “Με αυτά τα “ιερά” χώματα του νησιού αυτού δεν έχει δικαίωμα να παίζει κανένας”!

Ενώ δεν δίστασε να παρομοιάσει την παρουσία της Πολιτείας στην σύσκεψη με ένα “παιχνίδι” που θα έχει οδυνηρά αποτελέσματα για την Κεφαλονιά, καθώς όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων “μετά από μία φυσική καταστροφή είναι υπεύθυνη η πολιτεία και όχι ο Δήμος για να επαναφέρει τον τόπο στην πρωτύτερη κατάσταση”. Η χθεσινή σύσκεψη κατά τον κ. Λυκούδη ήταν μεγάλη χρονικά αφού διήρκεσε τέσσερις ώρες, με τον κ. Σπίρτζη ουσιαστικά να μην δεσμεύεται σε τίποτα, ενώ “ακύρωσε” και αμφισβήτησε τα όσα έργα υλοποιούνται αυτή τη στιγμή. Η μόνη λύση για την πραγματοποίηση των έργων σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό είναι η ένταξη σε ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το  νέο ΣΕΣ, που θα ανοίξει σε έξι μήνες με ένα χρόνο από τώρα και τα πρέπει να περιμένουμε άλλα τρία χρόνια για να ενταχθούν τα έργα, αν ενταχθούν για να μπορέσουν να ολοκληρωθούν.

Το ταμείο του Δήμου είναι μείον και όπως είναι φυσικό δεν μπορεί να διαθέσει το ποσό των 100 εκατομμυρίων  που χρειάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι δύο μεγάλοι σεισμοί πριν ενάμιση χρόνο στο νησί μας και ιδιαίτερα στην Παλική.

Ο κ. Λυκούδης τόνισε ότι ο Δήμος δίνει μάχη να συντηρήσει τους υπαλλήλους και το νησί καθαρό, να συντηρήσει τις υποδομές σχολείων και δρόμων όπου υπάρχουν σε επίπεδο συντηρήσεων. “Το μοναδικό όργανο, σύμφωνα με τον κ Λυκούδη, σε αυτή τη χώρα που έχει την υποχρέωση να κάνει έργα είναι η πολιτεία και χθες το βράδυ η πολιτεία αυτή την υποχρέωση την αρνήθηκε”.

Αναφέρθηκε ξανά στα 12 έργα-σημεία που είχαν συμφωνήσει με τον πρώην υπουργό Χρυσοχοϊδη να υλοποιηθούν με χρήματα της Κυβέρνησης, ενώ διευκρίνισε για άλλη μία φορά ότι οι όποιες καθυστερήσεις των έργων που υλοποιούνται δεν είναι ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, αλλά της πολιτείας και της Περιφέρειας που τα επιβλέπει, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Βουλευτή και τον Περιφερειάρχη.

Αναφερόμενος στον πρώην υπουργό υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, επειδή πολλά ακούγονται τον τελευταίο καιρό για μη τήρηση των δεσμεύσεών του, ο κ. Αναπληρωτής Δημάρχου δήλωσε ότι τα έξι από τα 12 έργα έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί και προχωράνε, ύψους 35 οοο.οοο ευρώ, με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και την Κυβέρνηση να έχουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Στη συνέχεια έκανε λόγο για “τσαρλατάνους” της δημοσιογραφίας,  που παρουσιάζουν μία εντελώς διαφορετική εικόνα, για δικούς τους λόγους, από αυτή που πραγματικά έλαβε χώρα στη σύσκεψη στο Ληξούρι.

Όσον αφορά το τι συζητήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό υποδομών κατά τη διάρκεια της κλειστής σύσκεψης που είχαν μετά τη δεξίωση ο κ. Λυκούδης αποκάλυψε ότι άλλα είχαν συμφωνήσει το μεσημέρι και άλλα είπε ο κ. Σπίρτζης στο Ληξούρι.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Διονύσης Λυκούδης στην συνέντευξή του τόνισε ότι σέβεται απόλυτα την κρίση του λαού που ανέδειξε για πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση είναι αναγκαίο όμως να βάλουν στην άκρη ότι μας χωρίζει και να εστιάσουν σε αυτά που μας ενώνουν που  είναι σαφώς περισσότερα.

ΔΙΟΝΥΣΗΣΛΥΚΟΥΔΗΣ

ΛΥΚΟΥΔΗΣ2

1-DSC05953

► Διαβάστε επίσης το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Κεφαλονιά με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις:  Το πρόγραμμα 12 σημείων ανασυγκρότησης του νησιού μετά τους καταστροφικούς σεισμούς

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις