5 Δεκεμβρίου 2020, Σάββατο

Προσπάθειες ένταξης της Δρογκαράτης και Μελισσάνης στα Μνημεία Unesco

Μία σημαντική προσπάθεια γίνεται αυτό το διάστημα για την ένταξη των σπηλαίων Δρογκαράτης και Μελισσάνης στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, μία προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η Δημοτική Αρχή.

1-DSC05704Την όλη διαδικασία έχει αναλάβει προσωπικά ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ευάγγελος Κεκάτος ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους εκπροσώπους του Ομίλου Unesco αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνεργασία με την Πρόεδρο του Ομίλου Unesco Κεφαλονιάς και Ιθάκης κα Αναστασία Παπαδάτου-Αποστολοπούλου.

Τα σπήλαια της Δρογκαράτης και της Μελισάννης αποτελούν τα στολίδια της Κεφαλονιάς, πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών και επισκεπτών κάθε χρόνο που μένουν μαγεμένοι από την απίστευτη ομορφιά που με τόσο μαγικό τρόπο δημιούργησε η φύση, και μας άφησε παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Αν καταφέρουμε να εντάξουμε αυτά τα δύο μνημεία ξεχωριστού και ανεπανάληπτου κάλλους στα Μνημεία του Ομίλου Unesco τότε θα πάρουν επιτέλους τη θέση που τους αξίζει στην ιστορία, διαφημίζοντας στα πέρατα του κόσμου την Κεφαλονιά.

 

 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις