Ν. Βούτσης: «Μετά τον Ιούνιο η όποια οικονομική ενίσχυση των Ο.Τ.Α.»

Ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, προσδιόρισε, χρονικά, την όποια εξέταση πιθανότητας αύξησης των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), μετά τον Ιούνιο, μιλώντας, σήμερα το πρωί, στον ΣΚΑΪ, επικαλούμενος, τόσο την δύσκολη οικονομική συγκυρία, όσο και την αυστηρή δημοσιονομική πολιτική της Κυβέρνησης.

«Δυστυχώς, δεν μπορούμε να βοηθήσουμε όπως θέλουμε την Αυτοδιοίκηση, λόγω της οικονομικής κατάστασης, γι’ αυτό προσπαθούμε να τη βοηθήσουμε μέσω Προγραμμάτων ή της ένταξης των οφειλών προς τους Δήμους στη ρύθμιση των “100 δόσεων”» τόνισε ο Υπουργός ΕΣ.Δ.Α., για να προσθέσει:

«Η Αυτοδιοίκηση όλα αυτά τα χρόνια είναι “πνιγμένη” και μετά τον Ιούνιο θα εξετάσουμε πιθανή αύξηση στους ΚΑΠ».
Για το θέμα των επαναπροσλήψεων στο Δημόσιο, ο Υπουργός είπε:

«Οι σχολικοί φύλακες, οι καθαρίστριες, οι δημοτικοί αστυνομικοί, καθώς και ατομικές ή ομαδικές περιπτώσεις πολιτών που αδικήθηκαν, αυτοί θα επιστρέψουν στις θέσεις τους. Στο σύνολό τους, υπολογίζονται σε 5.000 άτομα και βρίσκονται ανάμεσα στις 15.000 προσλήψεις που θα γίνουν φέτος».

«Είμαστε πλήρως σύμφωνοι με τις εξηγήσεις που έδωσε ο αν. Υπουργός και δεν υπάρχει καμία “σκιά”, κανένα θέμα» απάντησε ο κ. Βούτσης, ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση του αναπληρωτή Υπουργού του, Γιώργου Κατρούγκαλου, χαρακτηρίζοντας και «νόμιμες» και «ηθικές» τις επαγγελματικές πράξεις του.

epoli.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις