4 Δεκεμβρίου 2020, Παρασκευή

Το Ερασιτεχνικό Θέατρο Κεφαλονιάς παρουσίασε το νέο του “σπίτι”-Γιορτάζει 31 χρόνια παρουσίας

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν νωρίτερα σήμερα τα μέλη του Ερασιτεχνικού Θεάτρου Κεφαλονιάς για να παρουσιάσουν τον νέο χώρο δράσης και εξόρμησης των μελών και συντελεστών που απαρτίζουν την ομάδα και δεν είναι άλλος από το κτίριο του Κάπιτολ δίπλα ακριβώς στο εστιατόριο.

Οι παλιοί θα θυμούνται ότι εκεί γύρω στο 1994 στεγαζόταν ένα από καλύτερα και πρωτοπόρα κλαμπ της εποχής, τώρα μετά από την ευγενή παραχώρηση του ιδιοκτήτη Δημήτρη Καλαφάτη το Ερασιτεχνικό Θέατρο Κεφαλονιάς βρήκε μόνιμη στέγη.

Ο χώρος μέσα πλήρως ανακαινισμένος και διαμορφωμένος ανάλογα για τις απαιτήσεις ενός μικρού θεάτρου, μέσα στο οποίο όπως μας ανέφεραν στην συνέντευξη τα μέλη του Ερασιτεχνικού Θεάτρου, ο κόσμος θα μπορεί να απολαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, προβολή ταινιών και μουσικές εκδηλώσεις.

Η Περιφέρεια ενέκρινε την ένταξη για χρηματοδότηση στο νέο ΕΣΠΑ, για να μπορέσουν με αυτόν τον τρόπο να καλυφθούν τα έξοδα αγοράς των μεταλλίων που θα απονεμηθούν καθώς και για την έκδοση ενός καλαίσθητου λευκώματος αφιερωμένο στις δράσεις του ΕΘΚ. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το Θέατρο στήθηκε με προσωπική εργασία, με χρήματα που έβαλαν τα ίδια τα μέλη και πολύ μεράκι από τα μέλη του ΕΘΚ. Τα μέλη του Ερασιτεχνικού Θεάτρου ο Ρωσσέτος Λούζης, η σκηνοθέτης Τασία Γεωργάτου, ο ηθοποιός Γιάννης Καλατζόπουλος και πολλοί άλλοι, κάλεσαν τον κόσμο να αγκαλιάσει την προσπάθεια όχι μόνο με την παρουσία του στις παραστάσεις, αλλά και με την ενεργή συμμετοχή των νέων που αγαπούν το θέατρο και θέλουν να ασχοληθούν έστω και ερασιτεχνικά συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη προβολή και προάσπιση του πολιτισμού μας.

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου το Ερασιτεχνικό Θέατρο Κεφαλονιάς θα παρουσιάσει δύο μονόπρακτα για να γιορτάσει τα 31 χρόνια λειτουργίας του Θεάτρου.

ΕΘΚ

1-DSC05614 1-DSC05619 1-DSC05622 1-DSC05623 1-DSC05625 1-DSC05627 1-DSC05630 1-DSC05632 1-DSC05634 1-DSC05637 1-DSC05639 1-DSC05642

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις