Επιστολή από τον Ιππικό Σύλλογο Κεφαλονιάς για την υπόθεση των κακοποιημένων αλόγων

Ιππικος Συλλογος Κεφαλονιας
(RA)

19-3-2015
Σχετικά με την υπόθεση των κακοποιημένων αλόγων στην περιοχή τραπεζάκι, και τελικά, αφαίρεση τους από τον ιδιοκτήτη τους Ε.Δ. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα πεπραγμένα.
Ως σχετικό με το Άλογο σωματείο, βάση του καταστατικού μας, είχαμε χρέος να επέμβουμε!!!!!
Πριν τα συμβάντα στις 10 και 11 Φεβρουαρίου, με την θανάτωση των άλογων στο Τραπεζάκι, είχαν προηγηθεί, παλαιότερα και στην περιοχή της Σκάλας, και άλλα τρία περιστατικά θανάτου αλόγων, από τον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη.
Του είχαν γίνει επανειλημμένες συστάσεις, από τον πρόεδρο του συλλόγου μας Χρήστο Μινέτο, για την συμπεριφορά του στα άλογα.
Την συγκεκριμένη νύχτα στο Τραπεζάκι, από τις 10.30 μέχρι τις 3.30 μεσάνυχτα, ζήσαμε ως φίλοι του αλόγου, ΤΡΑΓΙΚΕΣ καταστάσεις για 4-5 ώρες μέσα στην νύχτα, που πολύ δύσκολα θα καταφέρουμε να τις ξεπεράσουμε!!!!
Ηταν επιταχτικη αναγκη να αντιδρασουμε!!!!
Έπρεπε να κάνουμε κάτι, να σταματήσει επιτελούς αυτή η τραγωδία εις βάρος των αλόγων και κατά εξακολούθηση, του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη.
Χωρίς να είμαστε τιμωροί, με γνώμονα πάντα την αγάπη μας για τα άλογα, απευθυνθήκαμε από κοινού με τον Σύλλογο Ντόρις, και το μέλος αυτού κύριο Γεωργιλά Παύλο, στον εισαγγελέα Κεφαλονιάς, για να εφαρμοστεί ο νόμος, και να δοθεί ένα τέλος, σε αυτή την συνεχιζόμενη τραγωδία και τίποτα παραπάνω.
Τέλος θέλουμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας, στην εισαγγελία πρωτοδικών Κεφαλλονιάς που μας στήριξαν με αποφασιστικότητα από την πρώτη στιγμή, και εφάρμοσαν στο ακέραιο την, εν ισχύ νομοθεσία.
Τους αστυνομικούς του Α.Τ Πόρου και Α.Τ Αργοστολίου, για την επιτήρηση, και εκτέλεση της εισαγγελικής διάταξης αφαίρεσης των αλόγων.
Τον φιλοζωικό σύλλογο ΝΤΟΡΙΣ και προσωπικά τον Διονύση Καππάτο, και Παύλο Γεωργιλά γιατί, ήταν μπροστάρηδες και με την λογική (Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ) με τεράστια βοήθεια, ψυχική και υλική, καταφέραμε να έχουμε επιτυχία, στην ενεργεία μας αυτή.
Τον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών (ΕΣΠΙ) όπου μετά την παράκληση του Συλλόγου μας για βοήθεια, δέχτηκε να φιλοξενήσει, στις εγκαταστάσεις του τα συγκεκριμένα άλογα!!!
Τέλος προς αποφυγή παρεξηγήσεων θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη και φίλους του συλλόγου μας, για την οικονομική συνδρομή τους, ώστε να καλυφθούν τα 450 ευρώ που χρειάστηκαν για να μεταφερθούν τα άλογα από την Κεφαλλονιά στις εγκαταστάσεις του ΕΣΠΙ στο Κωροπί Αττικής. Για λόγους δεοντολογίας, παραθέτουμε τα ονόματα που συνέβαλαν οικονομικά στην ενέργεια αυτή.
Στις δύσκολες αυτές μέρες κρίσης που περνάμε, ο καθένας πρόσφερε ότι μπορούσε.
Οι φιλοι|
Γεωργιλας Παυλος
Καπατου Κατερινα
Και τα μελη του συλλογου μας|
Μινετος Χρηστος
Μινετος Σπυρος
Κατσαρος Διονυσης
Γρηγορατου Ραουχα
Σπαθης Θανασης
Φουρνιωτης Αντρεας
Κοτσιμπος Παναγιωτης
Ιασωνας Βαλσαμος
Δελαπορτας Παναγιωτης
Κουρης Σωτηρης
Τους ευχαριστούμε και πάλι, και ευχόμεθα μέσα από την ψυχή μας, να μην ξαναχρειαστεί να γίνει τέτοιο πράγμα στην όμορφη Κεφαλλονιά μας!!!!

εκ του Δ.Σ
Ο προεδρος
Χρηστος Μινετος

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις