Αφιέρωμα: Με πόσους “τσακώθηκε” η Ελπίδα Κατσαϊτη όσο ήταν Πρόεδρος στο Λιμενικό Ταμείο;

Πρόσωπο της χθεσινής ημέρας ήταν η Ελπίδα Κατσαϊτη σε συζητήσεις και πολιτικά πηγαδάκια λόγω της αγωγής που της είχε ασκήσει ο ΝΟΑ, για δηλώσεις της σε τοπική εφημερίδα.

Γενικά όμως η Ελπίδα Κατσαϊτη είχε μια πολυτάραχη θητεία στο Λιμενικό Ταμείο καθώς τον ενάμιση χρόνο που ήταν Πρόεδρος “τσακώθηκε” και ήρθε σε δημόσια ή μη σύγκρουση με ουκ ολίγους, ας θυμηθούμε ορισμένα από τα πρόσωπα με τα οποία η Ελπίδα Κατσαϊτη ήρθε σε μεγάλη αντιπαράθεση το διάστημα που προέδρευε στο Λιμενικό Ταμείο.

1. Με τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση.

parisis

 Μολονότι ο Παρίσης “έπινε νερό στο όνομά της” εκείνη δεν του έδωσε και λίγα “πικρά ποτήρια”, ποιος δεν θυμάται τις λογομαχίες τους κατά τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων ενώ  η Ελπίδα Κατσαϊτη δεν είχε διστάσει και να βγάλει ανακοινώσεις κατά της παράταξης στην οποία ανήκε, αλλά ακόμα και να κοινοποιήσει στον εισαγγελέα Κεφαλονιάς αναφορά που σχετιζόταν και με το Δήμαρχο Κεφαλονιάς.

Μετά από όλα αυτά όταν ο Παρίσης ξανακέρδισε τις εκλογές έσπευσε να απαιτήσει την παραίτησή της πλην όμως εκείνη τον αγνόησε επιδεικτικά και παρέμεινε μέχρι τέλους της θητείας της στο “τιμόνι” του Λιμενικού Ταμείου. Σήμερα πάντως οι σχέσεις έχουν αποκατασταθεί και δεν είναι λίγες οι φορές που τηλεφωνιούνται ενώ κάποιες φορές η Ελπίδα διαβαίνει και το κατώφλι του Μεγάρου με προσοχή όμως γιατί υπάρχει κίνδυνος αν την δει ο Λούκας Νιφοράτος “να την αρχίσει στα καντήλια”!

2. Με τον πρώην Πρόεδρο της Διαδημοτικής Άγγελο Γαλάτη

Aggelos-Galatis

Και ο Άγγελος Γαλάτης τα είχε “βρει μπαστούνια” με την Ελπίδα αφού είχαν έρθει σε δημόσια κόντρα αν και μέλη της ιδίας παρατάξεως και μάλιστα κάποια στιγμή είχαν σταλεί ακόμα και εξώδικα μεταξύ Λιμενικού Ταμείου και Διαδημοτικής. Πάντως ο Άγγελος Γαλάτης δεν αποδείχτηκε “μεγάλη καρδιά” όπως ο Παρίσης αφού ακόμα και σήμερα “δεν θέλει να την βλέπει  μπροστά του”!

3. Με τον Σπύρο Ματιάτο

matiatos-spiros

Με τον Σπύρο Ματιάτο αρχικά ήταν “κολλητοί” πλην όμως στην πορεία και ιδίως πριν τις εκλογές του 2014 κάπου η πολιτική σχέση “στράβωσε” χωρίς όμως να φτάσουν στο σημείο των δημοσίων αντιπαραθέσεων αφού ως γνωστόν ο Ματιάτος ακολουθεί πάντα “χαμηλούς τόνους”. Είναι αμφίβολο αν και σήμερα λένε κάτι περισσότερο από μία “ξερή καλημέρα”. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχουν οι θερμές πολιτικές σχέσεις του παρελθόντος.

4. Με τον Σπυρονικόλα Σολωμό

solomos-spironikolas

Με τον Σολωμό την είχε πειράξει ότι είχε κόψει κάτι μουριές ή κάτι ανάλογο στο λιμάνι του Πόρου προκειμένου να βάλει ως αντιδήμαρχος κάποια άλλα δέντρα που του φαίνονται καλύτερα για την αισθητική του χώρου. Και τότε η Κατσαϊτη τον είχε “κατακεραυνώσει” με δημόσια δήλωσή της που είχε προκαλέσει μεγάλη εσωπαραταξιακή διαμάχη στην Δημοτική Αρχή.

5. Με τον Λιμενάρχη Κεφαλονιάς Γιώργο Καλιτσουνάκη

kalitsounakisgiorgos

Και με τον Λιμενάρχη Κεφαλονιάς ο οποίος δεν είναι καν πολιτικό πρόσωπο είναι αμφίβολο αν λέει καλημέρα η Ελπίδα Κατσαϊτη. Η συνύπαρξή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου εν τέλει κατέληξε σε μεγάλες διαφωνίες και υπήρχε και εκεί κόντρα. Σήμερα οι σχέσεις Λιμενικού Ταμείου και Λιμεναρχείου επί θητείας Τζωρτζάτου έχουν αποκατασταθεί και πλέον υπάρχει αγαστή συνεργασία, αφού ο Τζωρτζάτος είναι “μαέστρος” στην τήρηση των απαιτούμενων ισορροπιών.

6. Με τον Αλέξη Μοσχονά.

1-DSC02833

Και με τον αντιδήμαρχο Παλικής, η Ελπίδα στο τέλος ήρθε σε μεγάλη σύγκρουση μολονότι και οι δύο είναι Παλικησιάνοι και μολονότι και οι δύο αποτελούσαν το “Παρισικό δίδυμο” στο Ληξούρι κόντρα στους Ρουχωτά και Βεντούρα, στην πορεία έγιναν “κομμάτια” και ο μεν Αλέξης αυτή τη στιγμή είναι ένας ισχυρός αντιδήμαρχος η δε Ελπίδα απλά “πήγε σπίτι της” αφού πλέον δεν έχει καμία δημόσια ιδιότητα.

7. Με Ρομά της Παλικής

Roma_people (1)

Ποιος δεν θυμάται την οργίλη αντίδραση της Ελπίδας Κατσαϊτη όταν ο αντιδήμαρχος Παλίκης Ευάγγελος Θεοφιλάτος παραχώρησε προσωρινά μία παλιά “βίλα” που ανήκε πλέον στον Δήμο σε πολυμελή οικογένεια Ρομά. Η Ελπίδα “άστραψε και βρόντηξε” και μάλιστα το όλο ζήτημα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις καθώς είχε γίνει ακόμα και μήνυση εναντίον της από κάποια οργάνωση για τα δικαιώματα των Ρομά και άλλων μειονοτήτων…

Αύριο έπεται η συνέχεια καθώς το στόρι δεν σταματάει εδώ.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις